Cum vad liderii europeni evolutia crizei pe anul 2012

Luni, 02 Ianuarie 2012, ora 17:08
7137 citiri
Cum vad liderii europeni evolutia crizei pe anul 2012
Foto: In Dies

In discursurile oficiale sustinute de liderii europeni pe posturile televiziunilor din diferite tari UE cu ocazia incheierii anului, subiectul evolutiei crizei pe 2012 a ocupat un rol important.

Fiecare sef de stat sau premier european a abordat aceasta tema, subliniind ca pentru anul 2012 nu se intrevad perspective luminoase, fiind marcat de criza, presarat cu dificultati si sacrificii, relateaza In Dies.

Italia

Presedintele italian Giorgio Napolitano s-a declarat ceva mai optimist in discursul adresat conationalilor sai, precizand ca Italia este o tara plina de resurse, iar sacrificiile actuale vor da rezultate cat de curand, dificultatile anului 2012 fiind considerate drept pretul care trebuie platit pentru a asigura o viata mai buna viitoarelor generatii.

Grecia

Premierul grec Lucas Papademos, a pus accent la randul sau pe importanta adoptarii unor masuri dure in urmatoarele trei luni, pentru a infrunta gravele efecte ale crizei asupra economiei, cu repercursiuni asupra sectorului social si nu numai.

"Daca nu continuam eforturile pentru evitarea colapsului, atunci toate sacrificiile au fost in zadar", a subliniat Papademos.

Germania

Despre cancelarul german Angela Merkel, s-au spus multe in ultima perioada, presa internationala urmarindu-i fiecare pas, fiecare declaratie sau decizie, asadar discursul sau a fost urmarit cu viu interes.

In opinia sa, in 2012, Germania va trebui sa faca fata celei mai dure probe din ultimii zece ani, dar in ciuda austeritatilor impuse in contextul crizei, Merkel vede experienta actuala drept un examen din care tara sa va iesi mai puternica si cu lectiile pregatite pentru viitor.

Franta

Pentru presedintele francez Nicolas Sarkozy, cea mai dura criza economica postbelica resimtita in Europa, va continua si in 2012, dar discursul sau s-a bazat pe asigurarile adresate poporului francez vizand faptul ca "guvernul a facut tot ceea ce se putea face, pentru a proteja Franta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#evolutia crizei Europa 2012, #criza discursurile liderilor europeni , #criza
Comentarii
P
printesa
rank 2
da' despre liderii nostri, neaosi,