De ce nu se va dezintegra UE

Sambata, 23 Iulie 2011, ora 10:48
1896 citiri
De ce nu se va dezintegra UE

Exista o serie de analisti economici care prevad moartea euro si disparitia Uniunii Europene. De cealalta parte a baricadei, alti experti sustin ca "pesimistii" se bazeaza pe premise eronate. Pe cine sa credem?

Paranoia declansata de criza datoriilor europene este hranita de comentariile zilnice legate de punctul critic pe care l-a atins moneda euro. Voci din toata lumea vin cu scenarii apocaliptice care prevad esecul "experimentului" politic prin care s-a format UE.

Unul dintre guvernatorii Bancii Centrale Europene, Ewald Nowotny, a explicat pentru CNBC de ce viitorul monedei unice nu este in pericol.

Criza datoriilor suverane si iminenta insolventa a Greciei au divizat Uniunea Monetara Europeana, facand aproape imposibila setarea unei politici monetare care sa satisfaca atat rebela Germanie, cat si slabitul bloc sud european.

Aceasta criza a scos la iveala complexitatea stabilirii unei concordante intre politicile multilaterale si o economie unica. De asemenea, a aratat cum o nepotrivire intre uniunea monetara si integrarea fiscala poate duce la fisuri politice.

Citeste mai multe despre De ce nu se va dezintegra UE pe Business24.ro.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#criza Grecia, #criza Europa, #faliment Grecia , #criza