Economia britanica stagneaza si in 2012

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 20:38
780 citiri
Economia britanica stagneaza si in 2012

Incetinirea cresterii economice la nivel global, dar si perspectivele prelungirii crizei datoriilor suverane din zona euro vor mentine economia britanica in stagnare, anul viitor.

Prognozele cu privire la inflatie indica o posibila crestere de 5 procente in indicele preturilor de consum, in vreme ce estimarile pentru PIB estimeaza o crestere de doar 0,7 procente in 2012, din cauza contextului economic global, noteaza The Guardian.

Raportul indica si o posibila tulburare a cresterii economice britanice de escaladarea crizei datoriilor suverane din Europa. "O criza de tip Lehman Brothers in Europa pare lucrul cel mai probabil", considera economistii de la Centre for Economics and Business Research, un thinktank economic.

"Criza risca sa afecteze sever potentialul pentru exporturi si investitiile din mediul de afaceri, augmentand astfel efectele negative ale masurilor de austeritate si reducerilor bugetare asupra consumului", se mai arata in raport.

Analistii resping si propunerile venite din partea sindicatelor ca Guvernul sa se orienteze catre impulsionarea cresterii pe termen scurt, mai degraba decat pe masurile de austeritate.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#criza economica, #stagnare economie UK, #masuri austeritate, #efecte criza economica , #criza