Europa i-ar putea acorda Greciei mai mult timp

Luni, 18 Iunie 2012, ora 22:24
1317 citiri
Europa i-ar putea acorda Greciei mai mult timp
Foto: Greek Reporter

Germania, cel mai mare contributor al zonei euro, a indicat ca ar fi dispusa sa acorde Atenei mai mult timp pentru a atinge tintele fiscale, pentru a evita o catastrofala iesire din uniune, dupa ce partidele pro-europene au castigat la limita alegerile legislative din Grecia.

Pe de alta parte, usurarea adusa pe pietele financiare de rezultatul alegerilor de pe 17 iunie, a fost subminata de preocuparile cu privire la problemele nerezolvate din Grecia, absenta unui plan cuprinzator pentru zona euro ca intreg si vulnerabilitatea economiei mondiale, potrivit Reuters.

Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, a afirmat ca substanta programului de austeritate si reforma economica a Greciei, convenit in schimbul celui de-al doilea pachet de asistenta financiara al Uniunii Europene si Fondului Monetar International, nu este negociabila, insa perioada in care pot fi realizate masurile poate fi ajustata.

"Suntem pregatiti sa vorbim despre intervalul de timp, insa nu putem ignora saptamanile pierdute si nu vrem ca oamenii sa sufere din cauza acestui lucru", a spus Westerwelle.

Potrivit oficialilor guvernamentali, comentariile acestuia nu reflecta pozitia oficiala a Berlinului, iar un purtator de cuvant al guvernului a precizat ca nu este momentul potrivit pentru a oferi Greciei un "discount".

Pe de alta parte, Steffen Kampeter, adjunctul ministrului de Finante, apropiat al cancelarului Angela Merkel, a spus ca: "Este clar pentru noi ca Grecia nu ar trebui sa fie supusa unor presiuni foarte mari."

De asemenea, cancelarul austriac Werner Faymann a spus ca Grecia are nevoie atat de un curs sustenabil de consolidare fiscala, cat si de revenirea la cresterea economica dupa patru ani de recesiune.

"Conditiile pe care le-am negociat trebuie sa fie observate, dar trebui sa ii oferim Greciei spatiu pentru a respira", a spus el.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#criza grecia zona euro, #rezultate alegeri Grecia , #criza