Ziare.com

Germania angajeaza romani calificati si odihniti - De la cititori

Luni, 07 Martie 2011, ora 21:37

   

Germania angajeaza romani calificati si odihniti - De la cititori
Germania a inregistrat, anul trecut, cea mai mica rata a somajului din ultimii 18 ani, inclusiv recenta perioada de criza, da de veste o stire recenta, vehiculata prin agentiile de presa europene.

De la 1 mai 2011, liber la angajare!

Pentru noi, asemenea vesti ar fi motiv de bucurie. Pentru nemti, nu. Daca toti solicitantii germani de job-uri vor fi acoperiti cu oferte, se prevede nici mai mult, nici mai putin, decat o acuta criza a fortei de munca.

Sub acest aspect, vestea e rea la ei. La noi, insa, e buna: daca ei intra in criza cu forta de munca, noi suntem gata oricand sa plecam, ca sa le rezolvam criza.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

De altfel, ca s-o rezolve, ei au si luat ceva masuri operative: Germania si Austria au hotarat sa ridice, chiar de la 1 mai a.c, restrictiile existente pentru est-europenii care vor sa lucreze in cele doua tari.

Specialistii au si facut aprecierea ca, in primavara aceasta, vor sosi circa 100.000 persoane pentru munci calificate. Sunt vizate domenii ca: tehnologia informatiilor, sanatate, turism, telecomuncatii.

Cheia atractivitatii: salariul european

Unele studii facute de economistii germani arata ca, totusi, numeroase persoane din Europa de Est, dornice sa emigreze, au avut deja ocazia sa-si incerce norocul.

Ca urmare, angajatorii cu posturi vacante nu trebuie sa-si faca iluzii, intrucat se pot pomeni ca ori se ofera putini amatori, ori amatorii sunt dintre cei refuzati cu alte ocazii, care acuma profita de moment pentru a-si oferi din nou serviciile.

In aceste conditii, nevoia de forta de munca va fi greu de acoperit. Totusi, trebuie tinut seama de faptul ca decalajele de salarii, dintre diferitele zone ale Europei, raman mari. Ca urmare, oferind venituri atragatoare, angajatorii din vest pot conta pe o anumita atractivitate sporita.

Alta cheie: o luna de concediu

Pentru a spori atractivitatea, unii investtori ofera, pe langa salariu, anumite facilitate sociale. Astfel, incepe sa se introduca tacit, in anumite conditii, saptamana de lucru de 35 ore si concediul anual de 30 zile.

Ce amator de job din Romania nu si-ar dori sa lucreze saptamanal patru zile si jumatate, primind si un concediu anual de 30 zile, ca sa-si vada familia, la el acasa?

Pe de alta parte, nici Germania, nici Austria nu sunt interesate de un aflux mare de persoane care, inghesuindu-se cu cereri ispititoare, ar putea destabiliza piata muncii pe plan local.

Altfel spus, rolul est-europenilor este sa acopere golurile, nu sa inlocuiasca forta de munca deja existenta, cu alta mai ieftina, avantajoasa pentru angajator, dar capabila sa perturbe echilibrul social.

Angajatorii germani sunt destul de prudenti, pentru a evita conflictele cu sindicatele si chiar cu societatea civila, care este foarte activa in acest domeniu.

Cine nu indeplineste conditiile, sta acasa

Cert este ca, de la 1 mai, atat Germania cat si Austria vor demonstra mai multa deschidere in ce priveste primirea cadrelor calificate, carora insa li se pun, din start, trei conditii:

* Sa aiba studii, cu certificate sau diplome recunoscute de UE
* Sa cunoasca limba germana fluent si, daca este posibil, inca o limba de circulatie (nu neaparat europeana)
* Sa fie deja format, cu experienta in domeniu.

Autoritatile germane s-au si pronuntat cu privire la principalele tari din care asteapta sa le soseasca specialisti: Romania, Bulgaria, Grecia si Ungaria.

In sfarsit, un domeniu unde s-ar putea ca noi sa fim chiar primii pe lista!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5091 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

BRE NEA PITIGOI

CE PROSTI SUNT NEMTALAII...
EI NICI ACUM NU STIU CA ROMANII SE NASC OBOSITI ....SI HOTI....
AM LUCRAT 3,5 ANI IN GERMANIA SI ACOLO MUNCA ESTE MUNCA,NU ESTE VECHIUL COD AL MUNCII DIN ROMANIA...
TREBUIE SA-TI RUPI OSISOARELE

 

@next

depinde ce ai lucrat ...daca ai spalat vase atunci e de inteles ca postezi pe aici portocaliu...eu am inca firma inregistrata in viena si crede-ma daca muncesti cu placere se poate, important e sa ti folosesti materia cenusie si sa nu votezi basescu!!!!

conditii dure pentru ai nostrii

marea majoritate care pleaca la munca in germania de la noi pleaca pt munci necalificate unde nu se cere experienta si limba germana,si in general pleaca in loturi de mai multe persoane,treaba de mai sus cu specialisti este destul de grea chiar si pentru specialistii de la noi avand in vedere ca trebuie sa cunoasca limba germana si cu notiuni din diferitele domenii,adica si germana tehnica de ex.,sunt putini la noi care se califica la asa ceva poate cei care se pregatesc inca de la facultate la asa ceva,in rest daca stii germana la nivel mediu de ex.,te duci acolo si cauti acolo ceva de lucru ,daca esti perseverent s ar putea chiar sa gasesti

 

mda

mai,nemtii sunt rasisti si ostili fata de straini,asta nu mai spuneti..mai bine Spania,daca ai o paine,sau Irlanda,Belgia..


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor