Ziare.com

Goldman Sachs: Economia Greciei a inceput sa se ajusteze substantial

de Robert Munteanu
Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 19:05

   

Goldman Sachs: Economia Greciei a inceput sa se ajusteze substantial
Cele mai recente date arata ca economia Greciei a inceput sa se ajusteze substantial, se arata intr-un raport al bancii Goldman Sachs.

Conform raportului citat de Capital.gr, Goldman Sach remarca faptul ca deficitul bugetar din primele opt luni ale acestui an a fost de 1,3 miliarde de euro, respectiv circa 0,6% din PIB, fata de un obiectiv de 4,2 miliarde de euro.

In aceeasi perioada a anului trecut, deficitul bugetar a fost de aproape sase miliarde de euro, aminteste Golman Sachs.

Mare parte din economii provin din reducerea cheltuielilor bugetare, dar si din taierea investitiilor publice. Datele urmeaza sa fie revizuite la sfarsitul acestui an, dar Goldman Sachs nu se asteapta ca situatia sa sufere mari schimbari.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In plus, costurile cu forta de munca au scazut la un nivel record pentru ultimii 12 ani, urmare a reformelor substantiale din sectorul muncii. Grecia a recuperat astfel cea mai mare parte din competitivitatea pierduta in ultimii 10 ani pe piata muncii.

Goldman Sachs mai remarca faptul ca balanta comertului cu bunuri si servicii se imbunatateaste, cu un deficit lunar care se afla in jurul a 600 de milioane de euro, ceea ce este mult sub nivelul celui de la jumatatea anilor '90. Asta, in conditiile in care in perioada de apogeu a dezechilibrelor economice, deficitul comercial al Greciei era de 2,3 miliarde de euro lunar.

Pietele financiare reactioneaza pozitiv la aceste progrese, bursa de la Atena avansand, din luna iulie, cu 28,5%.

Piata este sustinuta si de declaratiile incurajatoare recente ale unor lideri din zona euro, privind posibilitatea unei extinderi a termenului programului de ajustare din Grecia.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1676 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mult hulitul program de austeritate isi arata rezultatele pozitive

si in Grecia!

 

nu fi naiv

GS a ajutat Grecia sa ascunda economia reala, si acuma vrea sa credem un raport venit de la organizatie mafiota care a ajutat acea tara sa intre in prima faza in ra.hat?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor