Grecia are un inceput de an dificil - Vezi principalele probleme

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 23:12
1106 citiri
Grecia are un inceput de an dificil - Vezi principalele probleme
Foto: Arhiva

Grecia se confrunta cu noi probleme, in conditiile in care deficitul bugetar va depasi tinta impusa de organizatiile internationale, iar riscul pierderii unei noi transe din partea Fondului Monetar International creste pe zi ce trece.

Premierul elen, Lucas Papademos, trebuie sa convinga atat liderii politci, cat si populatia, ca masurile de austeritate sunt necesare pentru evitarea unei apocalipse economice, scrie The Guardian.

Dupa ce a fost anuntat ca Grecia va parasi zona euro daca nu va reusi sa obtina noua transa de la FMI, in valoare de 130 de miliarde de euro, prim-ministrul elen trebuie sa dezvolte un nou pachet de reforme. Fara acesta, tara va intra in faliment.

Insa cele mai recente date sunt foarte ingrijoratoare. Deficitul bugetar va depasi valoarea de 10% din Produsul Intern Brut, in conditiile in care institutiile internationale au propus Greciei o valoare de 7,5% a acestui indice.

Astfel, statul elen trebuie sa obtina inca 3 miliarde de euro, pentru a resuscita economia in acest an.

Aceasta masura va determina noi masuri de austeritate, care vor afecta populatia si mai mult. Insa Papademos este nevoit sa faca noi taieri in cadrul sectorului public, pentru a atinge tintele impuse de FMI si de Uniunea Europeana si pentru a obtine noua linie de finantare.

O comisie de evaluare din partea acestor doua institutii va veni in Grecia, la sfarsitul acestei luni, pentru a analiza situatia economica a tarii.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#faliment Grecia, #criza economia, #criza Grecia, #deficit bugetar Grecia , #criza