Ziare.com

Grecia esueaza din nou, in negocierile cu ministrii de Finante din zona euro

de Constantin Pescaru
Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 12:26

   

Grecia esueaza din nou, in negocierile cu ministrii de Finante din zona euro
Ministrii de Finante din zona euro au respins oferta Greciei de reducere a datoriilor si au cerut statului elen sa mai faca economii bugetare, crescand sansele de intrare in incapacitate de plata.

Oficialii europeni au insistat, luni, ca bancile ar trebui sa accepte o dobanda mai mica pentru obligatiunile guvernamentale noi, care ar trebui emise de Grecia in schimbul celor aflate in circulatie, informeaza The Guardian.

Ei considera ca rata de 4% este mult prea mare, desi bancile si alte institutii financiare private, reprezentate de Institutul pentru Finante Internationale (IFI), sustin ca acesta este nivelul minim pe care il pot accepta pentru reducerea cu 50% a datoriei statului elen.

Obiectivul negocierilor este reducerea datoriei Greciei cu circa 100 de miliarde de euro, de la 350 de miliarde de euro, astfel incat ponderea lor in PIB sa scada de la 160% in prezent, la 120% pana in 2020.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Dezacordul amplifica temerile ca Grecia sa intre in incapacitate de plata, fapt ce ar tensiona pietele financiare.

"Ministrii au cerut colegilor eleni sa scada rata de interes sub 4% pentru intreaga perioada, fapt ce implica reducerea dobanzii sub 3,5% inainte de 2020", a declarat seful ministrilor de finante din zona euro, Jean-Claude Juncker.

Conform Reuters, daca Grecia nu reuseste sa ajunga la un consens pana in martie, cand trebuie sa returneze 4,5 miliarde de euro, atunci aceasta tara va intra intr-un default dezorganizat.

Bursele au reactionat negativ la aceasta veste, pricipalii indici din Italia, Germania, Spania si Franta inregistrand scaderi usoare, sub 1%.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1028 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mari pungashi grecilii! Stiu sa-si joace cartea!

Ei stiu teribil de bine ca la totzi le e rusine sa-i bage in faliment! Si atunci, in mod curent, nu accepta mai nimica, daca le arati pisica! Pana-n ultimul minut, ce au zis si sustzinut?! Ca n-au nevoie de bani, ca sunt zmei si tzugulani! Si, deodata, hop, bombarde, optze's'cinci de miliarde! Si de-atunci, exact la fel! Le trebuie doar "nitzel", si iau apoi cu vaporu'! Hotz grecilii, sabotoru'! Si din datoria toata, mai da inapoi, vreodata, nu mai mult decat un sfert! Otz e grecu', in mod cert!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor