Grecia vrea sa evite falimentul cu obligatiuni cu maturitatea la 100 de ani

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 18:21
1191 citiri
Grecia vrea sa evite falimentul cu obligatiuni cu maturitatea la 100 de ani

Grecia ia in calcul optiunea de a oferi obligatiuni cu maturitatea peste 100 de ani in schimbul titlurilor cu scadenta pe termen scurt, sperand ca astfel ar putea evita falimentul, a declarat o sursa bancara apropiata statului elen.

Bancile BNP Paribas, Deutsche Bank si HSBC, alaturi de banca de investitii Lazard ofera consultanta Greciei privind restructurarea datoriilor de stat. Reprezentantii bancilor implicate in discutii nu au confirmat informatia.

Totusi, cererea ridicata pentru obligatiunile pe 100 de ani emise de Mexic ar putea creste interesul pentru o astfel de varianta, inclusiv in Grecia.

"Costurile de finantare ale Greciei vor fi oribile, dar este mai important ca printr-o astfel de masura poate fi evitat falimentul. Are legatura mai degraba legatura cu supravietuirea decat cu ce ar fi bine pe termen lung", sustine un analist al RBS Singapore, conform Reuters.

Pietele de credit default swap iau in calcul probabilitatea intrarii Greciei in incapacitate de plata, in urmatorii cinci, ani la 94%.

Chiar inainte de incheierea, in luna iulie, a celui de-al doilea acord de finantare externa a Greciei, de 109 miliarde euro, unii oficiali din zona euro au recomandat guvernului acestei tari sa incerce sa preschimbe obligatiunile existente in titluri cu scadenta de pana la 40 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#faliment Grecia, #economie Grecia, #bani economie Grecia , #criza