Grecii primesc un mesaj transant de la UE: Votati "nu" la referendum, afara din zona euro!

Joi, 02 Iulie 2015, ora 17:48
12196 citiri
Grecii primesc un mesaj transant de la UE: Votati "nu" la referendum, afara din zona euro!
Foto: Consiliul European

Cel mai probabil, daca grecii voteaza "nu" la referendumul de duminica, atunci ei nu mai au un loc in zona euro, a transmis seful ministrilor de Finante din uniunea monetara, olandezul Jeroen Dijsselbloem.

El le-a mai transmis elenilor sa nu se imbete cu apa rece si sa creada vorbele spuse de liderii de la Atena, arata Reuters, potrivit Yahoo News.

Referendum in Grecia: Ministrul de Finante pluseaza - In ce conditii isi va da demisia

"Trebuie sa clarificam un lucru: daca poporul grec va vota 'nu', sa nu creada nimeni ca totul va fi renegociat si ei vor avea parte de un pachet mai atractiv", a avertizat Dijsselbloem.

Oficialul olandez considera ca masurile de austeritate sunt necesare pentru ca tara sa revina pe drumul cel bun.

"Daca oamenii arata ca nu vor asta, atunci nu doar ca nu exista o baza pentru un nou program, ci nici Grecia nu mai are ce cauta in zona euro", a explicat Dijsselbloem.

Ministrul de Finante grec se bate cu caramida-n piept: Cand vrea un acord cu creditorii

Remarca sa contrazice mesajul transmis de premierul elen Alexis Tsipras, care a indemnat populatia sa voteze cu "nu" la referendum, pentru ca acest lucru va da legitimitate Guvernului sau sa obtina un pachet de masuri mai blande.

Urmareste aici declaratiile lui Tsipras: Impas total in rezolvarea crizei din Grecia: Tsipras a reusit sa-i infurie pe liderii UE. Soarta se decide la referendum

Pe de alta parte, daca votul va fi "da", atunci statele europene sunt pregatite sa dea Greciei o mana de ajutor, a completat seful Eurogroup.

"Viitorul Greciei sta in mainile poporului elen", a incheiat acesta.

#UE vot Grecia referendum, #UE referendum Grecia, #criza Grecia, #referendum Grecia , #criza