Guvernatorul bancii centrale din Irlanda vrea ajutorul financiar

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 23:43
1522 citiri
Guvernatorul bancii centrale din Irlanda vrea ajutorul financiar
Foto: Reuters

Irlanda ar putea sa ceara in cele din urma un imprumut de cateva zeci de miliarde de euro de la Uniunea Europeana si FMI, a declarat tocmai guvernatorul bancii centrale a Irlandei, Patrick Honohan. Guvernul de la Dublin nu a anuntat inca nicio decizie in acest sens.

Declaratia guvernatorului a fost facuta cu putin timp inainte de o intalnire cu reprezentanti ai UE, FMI si ai Bancii Centrale Europene, organizata la banca centrala, potrivit Reuters.

Guvernatorul a spus ca delegatia perzenta la Dublin se asteapta ca Irlanda sa ceara un ajutor financiar si a precizat ca si asteptarile lui sunt aceleasi.

"Discutam despre un imprumut foarte substantial, cu siguranta - zeci de miliarde", a spus Honohan, apreciind ca au avut loc iesiri de fonduri substantiale din sectorul bancar irlandez in ultima jumatate de an.

Totusi, ministrul Finantelor, Brian Lenihan, a respins din nou aceste asteptari, spunand ca Irlanda nu a ajuns inca in punctul in care sa aiba nevoie de ajutor financiar. Pentru a linisti populatia, el a precizat ca guvernul extinde pana la sfarsitul anului viitor perioada in care ofera garantii nelimitate pentru depozite.

Dupa zece zile de pierderi, bursele europene, moneda euro si eurobondurile si-au revenit in urma unui sentiment ca ajutorul financiar este iminent si ca Irlanda va fi a doua tara din zona euro, dupa Grecia, care va cere sprijin din cauza datoriilor si a deficitului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Irlanda ajutor financiar, #Irlanda criza datorii, #Europa criza datorii, #zona euro criza , #criza