Intoarcerea patronului risipitor

Duminica, 30 Mai 2010, ora 09:40
1714 citiri
Intoarcerea patronului risipitor

Odata cu anuntarea masurilor de austeritate, patronatul roman si-a facut din nou simtita prezenta, anuntand prin vocile sale cele mai competente ca sprijina ctiunile guvernului.

Un guvern care, fie vorba intre noi, este tot mai contestat de populatie nu pentru ceea ce face, ci pentru modul in care o face.

Cum se explica atunci vehementa cu care patronatul, in formele sale, sprijina masurile de austeritate propuse? Prin bunavointa dlui ex-ministru Agathon, aflam ca "patronatul" reprezinta 70% din PIB-ul Romaniei.

Adica nitel mai mult decat are nevoie statul si nu guvernul, pentru a nu se mai recurge la aceste masuri de austeritate.

Acelasi patronat solicita masuri concrete pentru eradicarea evaziunii fiscale, aratandu-si astfel grija pentru cetateanul de rand.

Ce sa mai inteleaga bietul cetatean care confunda, din motive necunoscute, oamenii de afaceri cu politicienii? Daca patronii-politicieni nu fac evaziune fiscala, angajatii nu, functionarii si profesorii nu, sindicatele nu, atunci cine? De unde acele zeci de miliarde evaziune?

La ultima intalnire cu presa, dl Basescu spunea ca 20% (!!!) din PIB nu il ia in calcul nici o tara din lume pentru ca ar insemna impozite si taxe pe gaini si porcul din cotet. Se vede ca dl Basescu a stat mai mult pe vapor pe unde a umblat, pentru ca in Occident nu prea se cresc gaini si porci in gospodariile particulare.

Rezulta ca domnii guvernanti se inseala cu buna stiinta asupra PIB-ului, ceea ce mi se pare ca este un delict, sau varianta cea mai plauzibila, guvernantii au la dispozitie o imensa rezerva: (140mld x 39% x 20%) = 8 miliarde de euro! Sau poate chiar mai mult. Sa ne mai miram ca se fac afaceri la negru? Unde si cum sunt contabilizate aceste venituri?

Pentru ca sa faci invizibil 20% din PIB, adica aproape 30 de miliarde il face de ras pana si pe Iosefini. Va dati seama cam cate gaini sau cati porci ar trebui sa fie in Romania? Chiar punand o taxa de 10 euro pe cap de animal sau pasare! Se mai justifica in acest caz importurile de carne?!

Iata o parte a interesului aratat de patronat sau de mediul oamenilor de afaceri. De ce sunt ei suparati si vorbesc de evaziune fiscala? Pentru ca nu controleaza in totalitate economia subterana!

Piata tigarilor, a alcoolului adus din alte tari ca si bauturi finite, confectiile chinezesti, legumele etc. este o piata care inseamna afaceri de miliarde si care ii face invidiosi, pentru ca asociatiile oamenilor de afaceri s-au centrat pe afaceri cu statul, prea putini avand cu adevarat initiativa.

Si cum singurii care mai platesc taxe si impozite in Romania sunt doar cetatenii de rand, se pare ca este insuficient pentru a fi toata lumea multumita. In plus Marea Privatizare s-a incheiat. Au ramas gaurile negre ale economiei. Ce ziceti stimati oameni de afaceri? Va inscrieti?

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#patron Romania, #masuri austeritate, #patronate Romania , #criza
Comentarii
Poza Anuca
Anuca
rank 2
E-adevarat, in Occident nu se cresc gaini si porci ca la noi, dar se cresc totusi...si animalele de companie pot intra in acest calcul, asa ca nu este, cred eu, gresit...