Limitarea creditarii in China a sporit numarul de sinucideri

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 22:56
1420 citiri
Limitarea creditarii in China a sporit numarul de sinucideri

Comunitatea intreprinzatorilor mici si mijlocii din China are de suferit direct din cauza restrangerii creditarii, ca urmare a presiunilor inflationiste.

Primul efect al acestor noi masuri de politica monetara a fost orientarea intreprinzatorilor catre variante alternative de a obtine bani, ceea ce inseamna, de cele mai multe ori, accesarea serviciilor camatarilor. Drept urmare, multi oameni de afaceri s-au vazut in situatia de a nu-si mai putea plati datoriile, ceea ce a crescut numarul sinuciderilor si al disparitiilor, noteaza Bloomberg.

Colapsul retelelor informale de creditare arata fragilitatea sistemului financiar real al Chinei, mai ales in momentul in care creditarea se restrange, iar creditorii isi pierd increderea. Estimarea analistilor plaseaza imprumuturile private - care ocolesc sistemul bancar - la aproximativ 4 trilioane de yuani (630 miliarde de dolari), ceea ce reprezinta 8% din creditarea totala din China.

Cea mai mare parte a creditelor a fost orientata catre sectorul imobiliar care, in prezent, da semne de incetinire, acesta fiind un alt efect al restrangerii masei monetare de catre banca centrala.

Afacerile mici si mijlocii reprezinta aproximativ 80% din piata muncii chineze. Pe de alta parte, exact aceste sector este acela care nu poate accesa credite bancare din cauza credibilitatii scazute pe care o prezinta, capacitatea de a garanta pentru banii imprumutati fiind foarte mica.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#criza economica, #economie China, #efecte inflatie China, #crestere China , #criza