Marea Britanie, imperiul bolnav - Der Spiegel

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 17:45
2816 citiri
Marea Britanie, imperiul bolnav - Der Spiegel

Revista germana Der Spiegel a publicat vineri un articol numit "Marea Britanie, imperiul bolnav", in care este criticata atitudinea guvernului englez in fata crizei economice.

Jurnalistii nemti nu sunt de acord cu declaratiile facute de conducerea Marii Britanii, care a afirmat ca recesiunea cu care se confrunta aceasta tara este determinata, in cea mai mare parte, de criza din zona euro, care a afectat puternic statul englez, scrie The Guardian.

Editorii revistei Der Spiegel mentioneaza ca Marea Britanie a "uitat" sa ia in considerare, atunci cand au facut aceasta declaratie, factori precum rata crescuta a somajului in randul tinerilor, care a atins un maxim istoric sau o probabilitate mare de crestere economica slaba in 2012.

"Situatia de pe insula britanica este mai dramatica deca in alte tari europene. In fiecare zi se publica vesti proaste pentru aceasta tara", se arata in articol. Printre aceste vesti se numara inflatia crescuta, pierderea increderii consumatorilor si slabirea economiei. De asemenea, in mare risc se afla si credibilitatea politica a premierului David Cameron, care se confrunta cu numeroase probleme.

In finalul articolului, nemtii pun o intrebare retorica: Avand in vedere toate acestea, Marea Britanie mai este un imperiu?

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#criza Marea Britanie, #economie Marea Britanie, #David Cameron , #criza