Ziare.com

Nicio speranta pentru greci: Salariile s-au prabusit

de Camelia Sisea
Joi, 04 Iulie 2013, ora 13:00

   

Nicio speranta pentru greci: Salariile s-au prabusit
Dupa trei ani de masuri de austeritate, salariile muncitorilor din sectorul privat din Grecia continua sa scada, in linie cu deciziile guvernului in sectorul public si simultan cu majorarea taxelor si reducerea pensiilor.

Astfel, potrivit datelor publicate de Biroul de Statistica din Grecia pentru primul trimestru al anului 2013, salariile din sectorul privat au scazut cu 10,09% comparativ cu perioada similara din 2012, dupa o scadere anterioara de 7,6% in perioada corespunzatoare 2011-2012, informeaza Greek Reporter.

Ultimatum pentru Grecia: Ce risca in trei zile

In urma masurilor de austeritate repetate, Grecia a parcurs sase ani de recesiune, iar rata somajului a ajuns la nivelul record de 27,4%, 1,3 milioane de oameni din sectorul privat fiind someri.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Viitor sumbru pentru Grecia: Somaj de peste 30% in 2014

De asemenea, salariile au scazut in medie cu 4,5% in 2011 si cu 5,52% in 2012. Pentru aceste calcule au fost avute in vedere salariile brute, care includ salariile, bonusurile si platile speciale (cadouri de Craciun sau de Paste si altele), precum si platile pentru zilele nelucrate (zilele libere, concedii etc.).

Victimele crizei: Oamenii strazii in Grecia - afaceristi, artisti, un fost campion (Galerie foto)

In statistica nu sunt inclusi fermierii, functionarii publici si angajatii din Educatie si Sanatate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2574 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si noi vom avea soarta grecilor!

Romania va avea acceasi soarta cu Grecia pentru ca:
- suntem o tara cu foarta putina industrie, aceea care este apartine strainilor;
- agricultura este la pamant;
- constructiile au pierdut mult din avant din cauza "crizei".
Serviciile sunt a saptea spita la caruta.
Deci nu producem, doar plimbam marfa de colo colo.
Grecii au primit ceva foloase sociale ca sa uite regimul fascist al "coloneilor" impus de SUA in 1967.
"Democratiile" vestice au reactionat atunci foarte dur pentru ca grecii voiau socialism.
Romanii au primit ceva foloase ca sa uite ca a existat Republica Socialista Romania care discuta de la egal la egal cu SUA si URSS.
O singura diferenta: prabusirea economica a Greciei din ultimii zece ani s-a facut pe mana lor: bogatasii au furat tot, inclusiv cu ocazia olimpiadei, fara sa fie manati de la spate. Poate doar ajutati un pic de Merkel si ailalti
In Romania jaful a fost cu largul concurs al puterilor straine care au sustinut instaurarea unui capitalism de cumetrie, tagma jefuitorilor este si sector public si privat si presedinte si parlament si guvern si tot. SUA se amesteca direct in treburile interne ale Romaniei dupa cum reiese din declaratiile insarcinatului american (ca ambasador nu au de 7 luni).

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor