Obiceiuri de consum ciudate cauzate de criza

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 14:37
2915 citiri
Obiceiuri de consum ciudate cauzate de criza
Foto: Arhiva

Criza economica inca se resimte si a adus dupa sine schimbari de comportament, atat la nivelul conducerii companiilor, cat si la nivelul indivizilor.

Pe langa masurile de austeritate impuse de conducerea unor state, de reducere a cheltuielilor, fiecare individ in parte si-a impus masuri, in functie de propriile posibilitati si nevoi.

Specialistii au detectat pe parcursul acestor ani unele schimbari neobisnuite, cauzate de criza, la nivel de consum, anunta All Women Stalk.

Oamenii au inceput sa se gandeasca de doua ori inainte de a face cumparaturi. De exemplu, barbatii se gandesc de doua ori cand e vorba sa isi cumpere lenjerie intima noua. Li se pare ca este o investitie pe care nu si-o permit, drept urmare renunta sa mai cumpere asa de des, precum o faceau inainte de criza economica.

Specialistii au mai observat ca in aceasta perioada dificila au crescut vanzarile la oja pentru unghii, dar si la rujul rosu. Din cauza problemelor financiare, femeile simt nevoia sa arate bine, e felul lor de a face fata problemelor.

In vreme de criza, cei care au dezvoltat un site de intalniri online au obtinut profit, deoarece oamenii singuri isi cauta perechea. Se pare ca oamenii simt nevoia sa aiba pe cineva apropiat, cu care sa imparta problemele pe care le au din cauza crizei financiare. De asemenea au inceput sa renunte sa mai iasa in oras, din cauza ca nu au bani, drept urmare stau pe site-urile de intalniri sau pe cele de socializare.

Tot in perioada crizei, managerii restaurantelor si barurilor au schimbat tactica de recrutare a personalului, in mod special in cazul chelneritelor. Acestea sunt persoane foarte sexy, menite sa atraga clientii.

Tot in vremurile grele, avocatii de divorturi au castigat bani. Oamenii divorteaza mai mult in vremurile grele, iar avocatii "profita" de pe urma lor.

Unul dintre cele mai ciudate obiceiuri, pe care le deprind unii in perioada de criza, este legat de persoanele decedate. Uneori, familia "uita" sa le declare moarte ca sa poata incasa banii pe care acestea ii primeau de la stat. Sau evita astfel sa mai cheltuiasca banii cu inmormantarea.

In vremuri de criza, designerii au constatat ca se vand mai bine hainele in culori intunecate. Oamenii se simt vinovati daca poarta culori vii, pentru ca isi dau seama ca le merge rau, asa ca nu au de ce sa fie optimisti.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#obiceiuri consum ciudate cauzate criza, #criza financiara economica , #criza