Premierul Belgiei: Europa nu ar trebui sa se axeze doar pe austeritate

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 12:24
651 citiri
Premierul Belgiei: Europa nu ar trebui sa se axeze doar pe austeritate
Foto: Spiegel.de

Premierul Belgiei, Elio Di Rupo, considera ca propunerile Germaniei pentru rezolvarea crizei, precum un control mai strict al bugetelor nationale, nu sunt suficiente, el facand un apel pentru crestere economica.

"Nu cetatenii, ci pietele financiare si guvernele sunt responsabili pentru criza din zona euro. Nu ar trebui sa ne axam doar pe austeritate si sanctiuni, ar trebui sa crestem puterea de vanzare-cumparare", a afirmat premierul belgian, citat de Spiegel.de.

El considera ca cel mai important lucru, in afara de un buget mai strict, este ca Europa sa-si intareasca cresterea economica si sa creeze noi locuri de munca.

"De asemenea, este necesar sa reduci deficitul bugetar si sa tai din datorie. Insa aceste lucruri ar trebui sa fie facute intr-un ritm mai tolerabil, care sa nu submineze avansul economiei", a completat acesta.

Premierul Belgiei considera ca tarile din Uniunea Europeana au teluri comune, insa acestea ar trebui implementate tinand cont de traditiile fiecarei tari in parte.

"Este o diferenta majora intre scopuri si mijloace. La nivel european, ne supunem unor scopuri comune. Insa depinde de guvernul fiecarui stat sa decida cum le va pune in aplicare. Scopul Europei nu este sa rezolve problemele interne ale fiecarei tari", a conchis acesta.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#premier Belgia, #masuri austeritate, #criza Europa, #criza zona euro , #criza