Rezerva valutara a Chinei: primul declin in peste 10 ani

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 21:21
1942 citiri
Rezerva valutara a Chinei: primul declin in peste 10 ani

Rezerva valutara a Chinei a inregistrat prima depreciere in ultimul trimestru al lui 2011, dupa mai bine de 12 ani de cresteri constante.

Chiar daca ramane in continuare cea mai mare rezerva valutara la nivel mondial, inregistrand o scadere usoara de 0,6 procente, prin aceasta depreciere in premiera indica o schimbare a climatului economic global, noteaza BBC.

Rezerva valutara reflecta atat surplusul comercial al Chinei cat si investitiile si randamentele companiilor straine detinute de autoritatile chineze. Analistii considera ca scaderea in valoarea rezervei valutare ar putea fi un semn pentru faptul ca speculatorii isi retrag banii din active chinezesti pentru ca se asteapta ca moneda chineza sa se deprecieze in fata dolarului american.

Totodata, reflecta si o micsorare a surplusului comercial al Chinei, determinata de o scadere a consumului in economiile occidentale, piete de desfacere traditionale ale Chinei.

Surplusul comercial chinez a scazut pentru al treilea an consecutiv in 2011, pana la aproape 160 miliarde de dolari, fata de maximul atins in 2008 cand valoarea a fost de 295 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#criza economica, #scaderi vanzari China, #rezerva valutara China, #scadere surplus comercial China , #criza