Salvarea Greciei, o nimica toata pe langa Ucraina - comisarul european pentru Energie

Marti, 17 Iunie 2014, ora 22:50
2524 citiri
Salvarea Greciei, o nimica toata pe langa Ucraina - comisarul european pentru Energie

Planul de salvare a Greciei din criza financiara va fi o nimica toata comparativ cu ce are nevoie Ucraina pentru a-si vindeca economia, a spus comisarul european pentru Energie, Guenther Oettinger, luni.

"Daca vrem sa ajutam Ucraina, o tara cu 45 de milioane de persoane, atunci Grecia a fost o nimica toata prin comparatie", a spus Oettinger in timpul unei vizite in Slovacia, scrie menafn.com.

"Nu se poate rezolva intr-o vara. Va fi nevoie de zece sau 15 ani si va necesita ajutor in valoare de mai multe miliarde si participarea contribuabililor si votantilor nostri, a Comisiei Europene, SUA, Canada, FMI si altora", a aratat Oettinger.

"Dar daca nu suntem dispusi si capabili sa ii ajutam, costul unui razboi civil si al ruperii unei tari atat de mari ar fi incomparabil mai mare", a avertizat acesta.

Rusia a taiat livrarile de gaze naturale catre Ucraina, luni dimineata, incepand cu ora 09:00, cand a expirat ultimatumul pentru plata datoriilor restante. Ucraina va trebui sa plateasca anticipat gazele pe care doreste sa le achizitioneze.

Rusia si Ucraina se reasaza la masa negocierilor. Pe gaze

Consumatorii europeni vor continua sa primeasca livrarile de gaze naturale, a dat asigurari compania rusa.

Ucraina sustine ca preturile cerute de Rusia sunt exagerate si doreste o reducere a pretului la mia de metri cubi. Moscova a oferit un discount si a propus chiar sa recalculeze datoria ucrainenilor, insa Kievul a respins oferta. Dupa negocieri incordate, Gazprom a anuntat ca pretul final al gazelor ramane de 385 de dolari per mia de metri cubi, insa Ucraina a respins si acest pret.

Conflictul Ucraina - Rusia continua si pe alt front: Niciun rezultat in razboiul gazelor

Decizia Rusiei pune presiune si mai mare pe Ucraina, care are o economie slabita si un est framantat de violente separatiste.

In aprilie, FMI a aprobat un pachet de 12,5 miliarde de euro pentru Ucraina. FMI si UE au ajutat Grecia, in criza, cu doua pachete in valoare de 240 de miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Ucraina salvare economie, #Ucraina Grecia salvare UE , #criza