Salvarea Spaniei e imposibila - avertisment Open Europe

Duminica, 29 Iulie 2012, ora 13:35
2197 citiri
Salvarea Spaniei e imposibila - avertisment Open Europe
Foto: romanispania.com

Un program complet de salvare pentru Spania, asemanator cu cel primit de Grecia, va fi imposibil de implementat, potrivit unui studiu recent.

Motivul principal este legat de costurile uriase ale acestuia, care ar putea ajunge la 650 miliarde de euro, estimeaza specialistii de la Open Europe, scrie The Telegraph.

Cel mai negru cosmar al Spaniei s-ar putea adeveri

Suma a fost calculata pe baza presupunerii ca statul iberic va fi scos de pe pietele financiare timp de trei ani, din cauza costurilor nesustenabile de finantare, asa cum s-a intamplat in cazul Greciei, Irlandei si Portugaliei.

In urmatorii trei ani, Spania are nevoie de 542 de miliarde de euro, in plus, bancile mai trebuie sa primeasca 100 miliarde de euro. De asemenea, este posibil ca regiunile tarii sa mai ceara 20 de miliarde de euro.

In aceste conditii, fondurile de urgenta ale zonei euro vor fi secate, astfel ca va fi nevoie de solutii alternative.

Temerile conform carora statul spaniol va avea nevoie de un plan de salvare s-au amplificat, saptamana trecuta, dupa ce dobanda la obligatiunile guvernamentale a atins noi maxime, ca urmare a anuntului guvernelor regionale din Catalonia, Murcia si Valencia ca au nevoie de asistenta din partea Madridului.

"Regiunile nu vor reusi sa rupa Spania din punct de vedere financiar, insa tara va fi nevoita sa ceara un plan de salvare creditorilor internationali", se mai arata in studiul Open Europe.

Recent, statul iberic a primit 100 miliarde de euro pentru a ajuta sistemul bancar, insa aceasta miscare a fost insuficienta pentru a rezolva problemele tarii. In aceste conditii, un plan de salvare de 650 miliarde de euro devine imposibil de realizat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#plan salvare Spania, #salvare Spania, #criza economica Spania , #criza
Comentarii
Poza Mutul
Mutul
rank 5
Asta chiar ca e grav! Va mai supravietui oare mondeda Euro?