Somajul in SUA, la cel mai scazut nivel in ultimii trei ani

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 18:48
2252 citiri
Somajul in SUA, la cel mai scazut nivel in ultimii trei ani
FOto: CNN

Rata somajului inregistrata in luna septembrie in Statele Unite este la cel mai scazut nivel din ultimii trei ani, arata datele statistice lunare prezentate vineri.

Totodata, numarul celor care si-au gasit de lucru in aceasta luna este mai mare decat cel raportat pe parcursul verii, informeaza CNN.

Astfel, datele arata ca in mod cu totul neasteptat, somajul a scazut in luna septembrie la 7,8%, de la 8,1%, in timp ce 873.000 de americani in plus fata de luna anterioara au capatat o slujba.

Ultima oara cand rata somajului a fost atat de scazuta a fost in ianuarie 2009, la preluarea mandatului de catre presedintele Barack Obama, arata datele statistice.

La randul sau, presedintele SUA s-a aratat multumit de vestile bune primite legat de scaderea somajului si a spus ca acest lucru dovedeste ca SUA a pornit pe un drum bun si nu se mai poate intoarce, informeaza Reuters.

"Astazi, am convingerea ca ne indreptam, ca natiune, inainte, din nou", a spus Obama in fata sustinatorilor sai reuniti la un miting electoral in Virginia. "Tot mai multi americani intra pe piata muncii, tot mai multa lume are de lucru", a adaugat el.

Incercand sa depaseasca pierderile suferite dupa prima dezbatere televizata cu contracandidatul sau, Mitt Romney, Barack Obama a declarat ca Statele Unite "au ajuns prea departe pentru a da inapoi" si a prezentat principalele puncte din programul sau in domeniul fortei de munca, ceea ce dovedeste o modificare a strategiei de campanie si o incercare de recastigare a suportului alegatorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#scadere somaj SUA , #criza
Comentarii