Studentii americani se ineaca in datorii

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 10:49
2572 citiri
Studentii americani se ineaca in datorii
foto: Arhiva

Studentii americani datoreaza bancilor peste 830 de miliarde de dolari, la care se mai adauga in fiecare secunda cate 3.000 de dolari.

Creditele pentru studenti din Statele Unite au ajuns in premiera pe primul loc in topul datoriilor la banci, detronand cartile de credit, ce pana acum erau considerate principalul furnizor de datorii, informeaza RT.

"Studentii care au terminat scoala in 2008, 2009 si 2010 au in fata cea mai rea piata a locurilor de munca pentru cel putin urmatoarea generatie. Asa ca avem persoane cu mai multe datorii decat in trecut, care nu isi prea gasesc loc de munca, fara sa mai vorbim de o slujba care sa le permita sa-si plateasca datoriile", sustine economistul Max Wolff.

Shana Faln, in varsta de 29 de ani, este bantuita de problemele financiare.

Daca continua cu ratele creditului cu care a intrat in primul an de facultate, isi va termina studiile cu o datorie de aproximativ 120.000 de dolari, doar in credite pentru scoala.

"Banii primiti ca bursa sunt foarte putini. Nu pot cumpara multe cu ei. As putea plati o masa, sau doua", spune tanara studenta, tot mai ingrijorata ca nu se mai descurca cu banii.

De cand a inceput criza economica, se tot discuta despre cum a inceput si cum s-ar putea rezolva. Intre timp, o intreaga generatie care ar fi trebuit sa fie noua forta de munca a Statelor Unite ramane blocata, fara locuri de munca si plina de datorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#student sua indatorat, #criza economica sua , #criza