Wall Street ingheata platile pentru bancheri

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 17:32
1542 citiri
Wall Street ingheata platile pentru bancheri

Marile firme de pe Wall Street, care se confrunta cu o scadere considerabila a profiturilor venite din investitii, intentioneaza sa inghete compensatiile pentru proprii angajati.

Unele dintre practicile care reprezinta o regula pentru industria bancara, cum ar fi cresterea anuala a compensatiilor pentru unii dintre colaboratori, vor fi abandonate anul acesta. Desi salariile vor inregistra crestere anuala ca si in anii anteriori, bonusurile vor fi inghetate, informeaza Bloomberg.

Goldman Sachs si JPMorgan sunt urmarite de catre analisti pentru a vedea daca adopta masuri similare. Reducerea platilor poate fi o masura periculoasa daca nu este adoptata global, intrucat poate favoriza o reorientare a anagajatilor catre pozitii mai bune, in alte banci.

Salariile de baza pentru bancherii nou angajati - sectorul care va fi cel mai afectat de inghetarea compensatiilor - cresc automat cu 15 - 20 de procente pe an. Acesti nou intrati in domeniul bancar reprezinta aproape 75 de procente din forta de munca dintr-o banca de investitii. Ca urmare, inghetarea platilor catre acestia ar putea aduce cu sine scaderi considerabile de costuri.

Si Deutsche Bank ia in calcul aceasta masura de reducere a costurilor, in conditiile in care prelungirea crizei si noile reglementari legate de activitatea bancara afecteaza activitatea de investitii a bancilor. Platile si bonusurile la nivelul noilor angajati in sistemul bancar tind sa fie echilibrate si mult mai transparente decat cele acordate seniorilor. Ca urmare, masura de inghetare poate sa indice o atitudine generala a sectorului bancar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#criza financaira, #bonusuri bancheri, #inghetare plati bancheri, #plati Wall Street , #criza