Ziare.com

Bani din cer: In ce ar investi romanii daca ar castiga la Loto

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 23:41

   

Bani din cer: In ce ar investi romanii daca ar castiga la Loto
Daca ar castiga suma de 10.000 de euro la Loto, romanii ar prefera sa ii investeasca in primul rand in locuintele lor.

Daca acest scenariu s-ar adeveri, cele mai mari dorinte pe care si le-ar realiza romanii ar fi sa-si cumpere o casa sau sa faca amenajari in locuinta pe care o detin (51%), sa-si plateasca mai intai datoriile pe care le au (43%), sa investeasca intr-o afacere personala (34%), sa calatoreasca in strainatate (30%).

Pe locul cinci se afla dorinta de a-i pastra pentru zile negre (26%), se arata in sondajul comandat de Kruk Romania, efectuat in perioada 5-12 noiembrie, pe un numar de 6.500 de respondenti si remis Ziare.com.

Comportamentul financiar al romanilor

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

In alta ordine de idei, romanii isi doresc cel mai tare sa scape de datorii, pentru ca asa ar avea parte de mai multa liniste, conform sondajului citat.

Dupa ce vor scapa de restante, ei ar investi intr-o casa sau o masina (27%), in timp ce 16% ar dori sa se plimbe prin lume.

De asemenea, mai bine de jumatate din respondenti (52%) declara ca ar face un credit pentru a-si achizitiona o locuinta sau un automobil, in timp ce aproape un sfert (23%) spun ca s-ar imprumuta la banca pentru o afacere proprie.

In plus, un roman din trei considera ca poate sa-si realizeze dorintele chiar si atunci cand are datorii, daca in paralel are un plan rezonabil de plata a acestora.

Cea mai mare parte a respondentilor la sondaj (peste 61%) sustin insa ca nu ar reusi sa faca acest lucru, fie din cauza ca datoriile reprezinta un stres pentru ei si s-ar concentra asupra platii acestora (peste 37%), fie din cauza ca pur si simplu nu ar mai avea banii necesari (24%).

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2365 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da...

hiene coprofage - le fluturati iluzii la fraieri

 

Mda, bine ai zis...!

"Loto" se vrea afi un fel de "fata morgana"...

sa-si plateasca mai intai datoriile pe care le au (43%)

AVANTAJELE CRIZEI ECONOMICE...!

Ce ne propunem pentru anul in care am intrat?
Putem oare a ne propune ceva in situatia de criza in care ne adancim?! Majoritatea oamenilor, in criza, sunt bucurosi sa supravietuiasca…!
Domeniul mai ‘evident’ afectat este cel economic dar criza economica (naturala, manipulata…, sau combinata) este de fapt declansata de alte tipuri de crize , cum ar fi cea morala si spirituala. Criza economica este insa cea care ‘deranjeaza’ mai mult, celelalte tipuri fiind mai usor ‘inghitite’/tolerate/acceptate…
Dumnezeu foloseste crizele economice (chiar si pe cele sociale sau politice), pentru a ne deschide ochii cu privire la crizele de ordin superior: morale sau spirituale.
Dumnezeu ingaduie criza economica prin care trecem, pentru a ne binecuvanta, pentru a ne ‘ciopli’, pentru a ne cali, si pentru binele imparatiei Sale vesnice.

In USA, exista asteptarea ca fiecare generatie va trai mai bine decat precedenta ei, exista zice-s-ar un progres continuu de la o generatie la alta… La ora actuala insa, unii sunt foarte tulburati sa auda de o reala posibilitate ca, generatia prezenta acum pe scena, sa fie prima care nu va depasi standardul de viata al generatiei anterioare. Nu conteaza faptul ca societatea s-a devoluat d.p.d.v. moral, dar ‘deranjeaza’ faptul ca un regres economic ar diminua calitatea vietii lor.
Adevarul este ca economia nu merge tot timpul ascendent, ci se repeta oarecum ciclic: populatia creste, cererea de bunuri de consum se mareste si ea, productia se dezvolta, oamenii au de lucru si castiga bine, iar economia ‘infloreste’… Cand insa cererea ajunge mai mica decat oferta, economia se ‘ofileste’: productia stagneaza, serviciile se reduc iar economia coboara pe o panta si perioada greu de definit…,

http://remediidivine.com/Avantajele_Crizei-Economice.html


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor