Cioban din Galati, pe lista celor mai mari datornici din tara. Datoria e de 2 ori mai mare decat bugetul comunei in care locuieste

Vineri, 20 Iulie 2018, ora 17:14
10753 citiri
Cioban din Galati, pe lista celor mai mari datornici din tara. Datoria e de 2 ori mai mare decat bugetul comunei in care locuieste
Foto: Arhiva Pixabay

Un cioban este cel mai mare datornic la bugetul de stat din judetul Galati si unul dintre cei mai mari datornici din tara, el avand o datorie de doua ori mai mare decat bugetul comunei in care locuieste.

La nivel national, este pe locul 7 in topul restantierilor la stat.

Ciobanul din comuna galateana Ghidigeni apare intr-un top al marilor datornici avand de plata 11.547.199 de lei la bugetul de stat si 852.215 de lei la bugetul asigurarilor de sanatate.

Galateanul a ajuns in fruntea statisticilor realizate de ANAF din cauza unei escrocherii. In anul 2013, ciobanul a fost convins de un consatean sa deschida o firma pe numele sau, iar dupa ce a semnat documentele, ciobanul de 49 de ani a devenit proprietarul unei societati care avea ca obiect de activitate comertul cu animale.

Se pare ca, fara stiinta proprietarului din acte, cei care controlau activitatea firmei nu au platit taxele si impozitele catre stat, iar datoriile au crescut foarte mult.

De asemenea, in numele ciobanului ar fi fost facute mai multe ilegalitati care au dus la condamnarea acestuia la inchisoare.

"El nu mai este in sat, a fost dus la inchisoare. Este condamnat la 7 ani si jumatate de inchisoare din cauza activitatilor de la firma pe care a avut-o, o firma care comercializa animale si in urma careia au ramas niste datorii foarte mari.

De aceea, apare el ca mare datornic la ANAF", a declarat primarul comunei Ghidigeni, Eugen Tabacaru.

Ciobanul a aflat despre aceste datorii uriase in anul 2016 atunci cand a primit o instiintare de la ANAF.

In acelasi fel ar fi fost pacaliti si alti locuitori ai comunei. In total sunt aproximativ 50 de persoane care au ramas cu datorii dupa ce firmele in care figurau ca actionari nu au platit taxele catre stat, desi comunitatea este una dintre cele mai sarace din judet, sute de persoane traind din ajutoare sociale.

"In prezent, avem intre 400 si 500 de asistati social, iar bugetul anual al comunei este in jur de sase milioane de lei. Practic, ciobanul a strans datorii care sunt de doua ori cat bugetul nostru.

Mai sunt si alte persoane in situatii asemanatoare. Nu au avut datorii atat de mari, dar oamenii au fost nevoiti sa le plateasca. Unii le-au platit, altii inca platesc lunar", a precizat primarul comunei Ghidigeni.

Localnicii din comuna galateana Ghidigeni, in frunte cu ciobanul care a acumulat o datorie de peste 12 milioane de lei, ar putea beneficia de o amnistie fiscala, dupa ce oficialii guvernamentali au anuntat ca iau in calcul stergerea debitelor pentru persoanele fizice care aveau datorii la 31 decembrie 2017.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#cioban Galati datornic , #datorii