Ziare.com

Datoria externa a Romaniei a crescut cu peste 5 miliarde de euro

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 13:00

   

Datoria externa a Romaniei a crescut cu peste 5 miliarde de euro
Datoria externa a Romaniei a crecut cu peste 5,2 miliarde de euro, in luna iulie, comparativ cu sfarsitul anului trecut, potrivit Bancii Nationale a Romaniei.

Astfel, datoria externa pe termen mediu si lung era de 75,814 miliarde de euro, la 31 iulie 2011, in crestere cu 4,2 la suta fata de 31 decembrie 2010, se arata in statistica bancii centrale.

De asemenea, datoria externa pe termen scurt a inregistrat, la 31 iulie 2011, nivelul de 20,315 miliarde de euro, mai mare cu 12,1 la suta in comparatie cu sfarsitul lui 2010.

In total, datoria externa a Romaniei se ridica la 96,129 miliarde de euro, fata de 90,908 miliarde de euro, cat era in decembrie anul trecut.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Potrivit BNR, in perioada ianuarie-iulie 2011, contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 2,825 de miliarde de euro, in scadere cu 24,4 la suta fata de aceeasi perioada din anul precedent, in principal datorita reducerii deficitului balantei comerciale cu 19,3 la suta si majorarii excedentului transferurilor curente cu 23,2 la suta (pe seama transferurilor nete ale administratiei publice).

Deficitul contului curent in perioada ianuarie-iulie 2011 a fost finantat, in proportie de 39,1 la suta, prin investitii directe ale nerezidentilor in Romania, care au inregistrat 1,105 miliarde de euro (in scadere cu 30,5% fata de perioada ianuarie-iulie 2010), din care participatiile la capital consolidate cu pierderea neta estimata au insumat 682 de milioane de euro, iar creditele intra-grup 423 de milioane de euro.

T.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2638 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Datoria externa a crescut cu peste 5 miliarde de euro"

Unde sunt acesti bani? Unde dispar banii? Cine raspunde de acest jaf din punga statului?

 

 

INteresant!

Datoria la sfarsitul lui 2008 era de vreo 30 de miliarde de euro!
Ce de bani s-au imprumutat!
Cine a semnat acordurile astea de imprumut, unde s-au dus banii!
In pensii si salarii nu s-au dus cu sigurantza!

 

 

Talmesh-balmesh

Aceste cifre ale BNR reprezinta datoria globala a tuturor persoanelor fizice , companiilor, SRL-urilor si statului luate impreuna. Nu inteleg de ce datoria sa zicem a lui Mittal-Arcelor ori Dacia-Pitesti ori Coca-Cola Romania sunt considerate drept parte a datoriei Romaniei? Datoria publica este mai putin de jumatate din aceasta suma dar oricum este ingrozitor de mare tzinand cont de faptul ca este o datorie de data recenta , o datorie care va creste in fiecare an ca deh,nu putem impusca nici functionarii si nici pensionarii iar politicienii fura, evaziunea fiscala este sport national,etc. Vai de mama noastra !!!

 

 

e vorba de datoria totala nu doar de cea publica

datoria publica e la 35 mid. cu tot cu banii de la FMI care s-au dus in mare parte la BNR si de acolo se va plati integral. asadar acum doar rostogolim o datorie platind imprumuturile scadente cu noi credite la dobanzi mai mici conform CDS-urilor in scadere.

 

 

ceva creste!

Stati sa vedeti cat va creste in 2012: an electoral!! Inca 5-6 miliarde?

 

 

pe cine intrebi pe basescu sau pe boc

mai bine intreaba cosashu ori coasa ori niculaeda ori adsal poate ei care pretind ca le stiu pe toate sa-ti traga cativa dzei in stilul caracteristic pd

 

 

intrebarile pe care trebuie sa ti le pui

De ce nu ma informez mai bine? De ce nu invat si eu putina economie? De ce pun in schimb intrebari stu.pide?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor