Ziare.com

Datoria publica a Greciei va ajunge in 2013 la un nivel record - FMI

de Constantin Pescaru
Marti, 17 Iulie 2012, ora 19:40

   

Datoria publica a Greciei va ajunge in 2013 la un nivel record - FMI
Datoria publica a Greciei in 2012 si in 2013 va fi mai ridicata decat s-a estimat in aprilie, conform unui raport al Fondului Monetar International (FMI).

Astfel, aceasta va ajunge la 162,6% din PIB in 2012, fata de 153,2% din PIB, cat prognoza FMI in aprilie, iar anul viitor va atinge nivelul urias de 171% din PIB, fata de 160,9% estimat anterior, scrie Wall Street Journal.

Grecia inregistreaza al cincilea an consecutiv de recesiune, inceputa prin criza bancara din 2008 si agravata din 2010, anul declansarii crizei datoriei, care a obligat Atena sa recurga la imprumuturi internationale acordate de UE, BCE si FMI.

Economia statului elen se va contracta cu 6,7% din PIB, anul acesta, mai mult decat se anticipa anterior.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In urma cu doua luni, Banca Centrala a Greciei considera ca aceasta va scadea cu 4,5% din PIB, iar legea bugetului prevedea un declin de 2,8%.

Noul guvern de coalitie, condus de conservatorul Antonis Samaras, s-a angajat sa continue reformele prevazute in planul de asanare a economiei dictat de UE si FMI, cerand, in acelasi timp, schimbari care sa favorizeze cresterea economica.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 800 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor