Ziare.com

Datoria Romaniei: Stop imprumuturilor!

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 00:01

   

Datoria Romaniei: Stop imprumuturilor!
Nivelul datoriei Romaniei in PIB este putin peste 30%, iar tratatul de la Maastricht permite o datorie pana la 60%, motiv pentru care specialistii spun ca tara noatra nu ar trebui sa se imprumute.

Romaniei nu ar trebui sa i se aplice aceleasi reguli ca celorlalte tari din Uniunea Europeana pentru ca exista diferente majore intre structurile economice.

"Noi, cand spunem 32-37% nivel al datoriei publice in PIB, trebuie sa il calculam ponderat, sa introducem niste factori care sa pondereze calculul astfel incat sa fie comparabil. Structura difera foarte mult la aceste economii, iar noi ar trebui sa spunem ca nivelul datoriei noastre in PIB, echivaleaza de fapt cu 60%. Noi ar trebui sa nu ne mai imprumutam, pentru ca daca mergem pe ideea ca avem doar 30% si ca mai avem pana la 60%, nu facem decat sa gresim. 60% pentru noi nu reprezinta la fel pentru UE", declara analistul Ionel Blanculescu, pentru Business24.

Economistul isi justifica parerea prin faptul ca exista diferente majore intre structura economiei romanesti si cea a Germaniei sau Frantei. "Comparam mere cu pere", afirma Blanculescu.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Citeste mai multe despre Datoria Romaniei: Stop imprumuturilor! pe Business24.ro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2270 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor