Ziare.com

FMI avertizeaza: Grecia are datorii prea mari

de Brandusa Stefanescu
Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 15:35

   

FMI avertizeaza: Grecia are datorii prea mari
FMI a avertizat guvernul grec in privinta inrautatirii perspectivelor economice ale Greciei, aceasta neputand sa-si reduca datoria publica pana la un nivel sustenabil, in ciuda impunerii unei reduceri a valorii datoriei detinute de investitori, cu 50 de procente.

O reducere a datoriei cu 50 de procente s-ar putea sa nu fie suficienta, date fiind noile prognoze ale FMI, a explicat un oficial grec, citat de Wall Street Journal.

Un oficial al FMI a confirmat, de asemenea, ca Fondul lucreaza la o analiza economica a Greciei ale carei concluzii, pentru moment, indica o nesustenabilitate a datoriei grecesti. Situatia presupune, mai departe, fie o reducere si mai mare a valorii datoriei, fie noi imprumuturi din partea Europei.

Comentariile vin sa intareasca perceptia investitorilor cu privire la fragilitatea situatiei din Grecia si la probabilitatea sporita ca aceasta sa intre in faliment.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

FMI-ul nu a comentat oficial aceasta informatie. De asemenea, a preciazt ca nu este implicat in negocierile dintre guvernul grec si detinatorii privati ai datoriei - negocieri in cadrul carora se decide nivelul reducerilor. Insa pentru ca FMI sa continue sa acorde imprumuturi, este importat sa se decida capacitatea tarii respective de a plati inapoi imprumuturile accesate.

Seful FMI, Christine Lagarde, a avertizat ca FMI-ul isi va modifica prognozele economice cu privire la anul 2012, indicand criza zonei euro drept principala cauza a turbulentelor. Cresterea economica - principalul factor in functie de care se decide sustenabilitatea economica a unei tari - este, in cazul Greciei, puternic dependenta de criza din zona euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1805 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

si totusi...

...acesti taietori de frunza la caini, incaseaza venituri ca si nemtii, francezii, etc. si nu au vandut nici macar telefonia!ce samai spunem sa taie salariile bugetarilor cu 25%.Bravo lor.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor