Fost premier grec: Am ajuns din nou pe marginea prapastiei. E pacat (Video)

Luni, 15 Iunie 2015, ora 21:54
7099 citiri
Fost premier grec: Am ajuns din nou pe marginea prapastiei. E pacat (Video)
Foto: CNBC

Grecia se afla pe marginea prapastiei si ar fi pacat ca negocierile sa esueze, a transmis un fost premier al statului elen.

George Papandreou, care a condus Guvernul de la Atena in perioada 2009-2011, a precizat ca situatia tarii sale e una dezastruoasa, informeaza CNBC.

"Se pare ca am ajuns din nou pe marginea prapastiei si ar fi pacat daca negocierile vor esua", a mentionat acesta.

Poporul grec a sacrificat multe lucruri in ultimii cinci ani, marcati de austeritate si somaj ridicat, pentru ca sa "ramana in zona euro si, la un moment dat, sa iasa pe pietele financiare si sa revina pe drumul cresterii economice", a adaugat acesta.

"Cred ca ambele tabere trebuie sa coboare de pe cai si sa revina cu picioarele pe pamant, pentru a putea ajunge la un compromis, la un compromis onorabil si sa gaseasca o solutie pentru a merge inainte", a adaugat Papandreou.

Negocierile de la Bruxelles privind soarta Greciei au esuat din nou

In acest weekend, Grecia a trimis o delegatie la Bruxelles pentru a discuta din nou despre reformele cerute de creditorii internationali, insa nu s-a ajuns la nicio concluzie.

Mai mult, fiecare parte implicata in negocieri a dat vina pe cealalta pentru esec.

Grecia trebuie sa ramburseze in luna iunie 1,5 miliarde de euro, insa nu va avea acesti bani daca nu va primi bani de la creditorii internationali.

Grecia mai are putin si ajunge la fundul sacului: Acum e acum

C.P.

#Grecia marginea prapastiei, #Grecia probleme datorii , #datorii