Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fratii Micula, poprire pe conturile ROMATSA: Au de recuperat 82 de milioane de euro

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 17:29
6668 citiri
Fratii Micula, poprire pe conturile ROMATSA: Au de recuperat 82 de milioane de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Fratii Ioan si Viorel Micula au pus poprire pe conturile ROMATSA, in urma deciziei unei instante, pentru a recupera o parte din datoria de 82 de milioane de euro pe care statul roman o are fata de acestia.

Poprirea s-a pus pe data de 9 septembrie pe veniturile incasate de societate din taxele pe care le platesc companiile aeriene sa tranziteze tara noastra, precum si sa decoleze si sa aterizeze pe aeroporturile din Romania, arata Digi 24.

Fratii Micula dau din nou in judecata statul, dupa ce au pus sechestru pe conturile Finantelor

Sindicalistii companiei de control aerian sustin ca ROMATSA este o victima colaterala a procesului dintre statul roman si fratii Micula. Reprezentantii institutiei de stat au declarat ca au trimis deja oameni la Bruxelles pentru a reclama blocarea banilor, argumentand ca regia functioneaza doar pe baza fondurilor pe care le are in conturile din Romania.

Ce spune Ministerul de Finante

Ministerul de Finante a confirmat faptul ca exista un act de executare silita a fondurilor ROMATSA, venit de la un executor judecatoresc din Belgia.

"In data de 9 septembrie 2015, societatea Eurocontrol (organizatie internationala, care incaseaza, in numele unei persoane juridice din Romania - ROMATSA, sume pentru serviciile de navigatie aeriana prestate transportatorilor aerieni in spatiul aerian al Romaniei) a precizat ca a primit un act de executare silita de la un executor judecatoresc din Regatul Belgiei, prin care i se interzice sa plateasca vreo suma catre ROMATSA", se mentioneaza intr-un comunicat al ministerului.

In document se mai arata ca "Ministerul Finantelor Publice a transmis punctul de vedere al Romaniei catre executorul judecatoresc si catre Curtea de Apel de la Bruxelles, precum si Ambasadei Romaniei din Regatul Belgiei si a demarat procedurile de contestare formelor de executare silita".

Reprezentantii Ministerului de Finante subliniaza ca ROMATSA nu a avut si nici nu are nicio calitate in litigiul dintre fratii Micula si statul roman.

Fratii Micula au pus sechestru pe o parte din actiunile statului la Petrom (Video)

Cei doi oameni de afaceri au de recuperat de la statul roman zeci de milioane de euro si incearca sa faca acest lucru prin poprirea conturilor companiilor de stat. Asta dupa ce, in 2013, fratii Micula au castigat un proces contra Romaniei, obtinand in instanta posibiliattea de a executa statul pana la obtinerea a circa 82 de milioane de euro.

D.T.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#fratii Micula ROMATSA, #fratii Micula poprire ROMATSA , #datorii