Moody's: Plata datoriilor Italiei este sustenabila

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 14:58
1159 citiri
Moody's: Plata datoriilor Italiei este sustenabila

Profilul de maturitate al datoriilor Italiei actioneaza ca un "tampon" impotriva unei cresteri explozive a randamentelor, a apreciat, miercuri, un analist de la Moody's, la numaie o zi dupa ce randamentul pentru obligatiunile italiene pe 10 ani a trecut, in premiera, pragul de 6%.

Agentia de rating are o perspectiva negativa asupra datoriei italiane, care a cunoscut o crestere accentuata a randamentelor, in ultimele sedinte, din cauza preocuparilor legate de criza datoriilor din zona euro care au fost raspandire in tara, potrivit pe Reuters.

"Trezoreria italiana are o marja de manevra, multe din titluri au o maturitate pe termen lung si, chiar daca spreadurile cresc, plata datoriilor este sustenabila", a declarat analistul Moody's, Alexander Kockerbeck, intr-un interviu pentru Il Messaggero.

Maturitatea medie a datoriilor Italiei era de 7,09 ani, la sfarsitul lunii iunie. Randamentul obligatiunilor pe 10 ani italiane a crescut la peste 6 la suta, marti, pentru prima data din 1997, iar spreadul fata de bondurile germane a ajuns la 3,5%.

"Daca randamentul pentru obligatiunile italiene este in crestere, cel pentru obligatiunile germane sunt la un nivel neobisnuit de scazut", a spus Kockerbeck.

Miercuri, randamentul obligatiunilor italiene a fost de 5,56 la suta.

"Italia are deja un surplus primar si aceasta este o diferenta mare in comparatie cu Grecia, Irlanda si Portugalia", a spus Kockerbeck, care considera ca situatia din Italia este "relativ stabila" si ca nu exista motive ca o contagiune a crizei din Grecia sa ajunga in Italia.

Totodata, el este de parere ca luptele politice interne au contribuit la cresterea randamentelor datoriei italiene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#datorii Italia, #Moodys Italia, #plata datorii sustenabila , #datorii
Comentarii
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1
pt moment