Ziare.com

Noul Cod Civil apara debitorul - Tv Ziare.com

de Irina Ursu
Marti, 20 Septembrie 2011, ora 08:19

   

Noul Cod Civil apara debitorul - Tv Ziare.com
Prin intermediul noului Cod Civil, clientul va fi mai protejat in relatia cu banca de unde a contractat creditul, reducandu-se, astfel, interventiile abuzive pe care le faceau institutiile financiare, au declarat, la televiziunea Ziare.com, reprezentantii Casei de Avocatura Coltuc.

Printre modificari se prevede ca banca va trebui sa acorde un termen de minimum 15 zile debitorului pentru rambursarea creditului, daca banca decide rezilierea contractului, pe baza unor motive temeinice.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii ca sa afli modificarile pe care le aduce noul Cod Civil cu privire la contractarea unor credite

"S-a reusit o modificare a situatiilor. Daca, inainte, banca era cea care dicta in cadrul contractelor de credit, avea context prestabilit, prin interventia noului Cod Civil, clientul poate modifica aceasta situatie. Instanta poate interveni sa spuna ca modificarea impusa de banca clientului nu era motivata. Trebuie sa precizam ca rau platnicii nu sunt protejati de noul Cod Civil, ci debitorului poate sa i se acorde 15 zile sa plateasca creditul respectiv, in anumite conditii", a declarat avocatul.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

O alta modificare inclusa se refera la perfectarea ipotecilor. Se pot impotrivi executarii si persoanele care nu sunt inscrise in cartea funciara ca fiind detinatorii unui imobil.

De asemenea, in ceea ce priveste conturile bancare, clientii pot dispune in mod liber de sumele din cont, singura conditie fiind notificarea prealabila, daca aceasta a fost introdusa in contractul initial.

Noul Cod Civil prevede ca instanta poate interveni impunand suspendarea platii ratelor sau micsorarea ratelor, pe o anumita perioada de timp, in cazul in care debitorul ramane fara loc de munca.

"Aceste modificari incearca sa apere si debitorul, in special clientii care de cele mai multe ori sunt buni platitori, dar nu isi doresc sa fie furati de banca", a completat avocatul.

Modificarile noului Cod Civil asupra contractelor de credit se vor aplica incepand de la 1 octombrie, cand acesta va intra in vigoare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3300 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Credeti ca bancile nu inventeaza altceva?

Noul Cod civil va fi ocolit cu dibacie de banci,care au experienta si expertiza in domeniu.Este binevenita precizarea din comentariu; "Aceste modificari INCEARCA sa apere si debitorul".Ramane de vazut in practica judecatoreasca daca si reuseste.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor