Spania ar putea limita deficitul prin Constitutie

Marti, 23 August 2011, ora 17:39
932 citiri
Spania ar putea limita deficitul prin Constitutie

Prim-ministrul Spaniei si liderul opozitiei au convenit, marti, sa lucreze la modificarea Constitutiei, pentru a limita deficitul, ca un efort de a inlatura temerile cum ca tara ar putea avea nevoie de ajutor in gestionarea datoriei sale.

Premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero nu a dat detalii cu privire la ceea ce inseamna o astfel de limita. Spania este una din multele tari care nu respecta limita de deficit impusa de UE, de 3 la suta din PIB, scrie ABC News.

Miscarea vine ca raspuns la apelul de saptamana trecuta al presedintelui francez Nicolas Sarkozy si cancelarului german Angela Merkel ca toate natiunile din zona euro sa adopte modificari constitutionale pentru a avea bugete echilibrate.

Cei doi lideri au declarat ca doresc ca procesul sa fie finalizat pana in vara anului 2012, desi este aproape sigur ca vor fi intampinate dificultati si va fi nevoie de prelungiri in multe tari.

In ceea ce priveste Spania, Mariano Rajoy, liderul opozitiei, a declarat ca au convenit sa lucreze la un astfel de amendament limitator de deficit.

Spania se lupta sa-si revina dupa doi ani de recesiune, determinata in mare masura de prabusirea unei bule imobiliare. Rata somajului este de aproape 21 la suta si cresterea economica ramane slaba.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#limitare deficit, #deficit Constituie, #limita deficit , #datorii
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ce să caute cifrele sau măcar proporţiile economice în Constituţie?