SUA, din nou in pragul falimentului?

Marti, 04 Februarie 2014, ora 11:07
3478 citiri
SUA, din nou in pragul falimentului?
Foto: news.com.au

Masurile temporare luate de SUA pentru ridicarea plafonului de indatorare expira la finalul acestei saptamani. Secretarul Trezoreriei tarii, Jacob Lew, a avertizat asupra pericolului care ii ameninta pe americani.

"Timpul este scurt. Congresul trebuie sa actioneze pentru a extinde autoritatea de imprumut, si e nevoie sa actioneze acum. In cateva zile, suspendarea temporara a pragului de indatorare se va termina, iar Departamentul Trezoreriei va fi nevoit sa ia masuri extraordinare pentru ca guvernul sa isi poata indeplini obligatiile", a avertizat Lew, conform news.com.au.

Termenul limita va fi atins in data de 7 februarie, datoria tarii fiind acum de 17,3 trilioane de dolari.

Congresul SUA a ajuns in urma cu cateva luni la un compromis, in urma unei situatii grave, in care institutiile statului american au fost inchise timp de 16 zile, in octombrie 2013.

Totusi, Lew a tinut sa avertizeze Congresul ca masurile nu ar trebui luate in ultima clipa, o asemenea intarziere afectand credibilitatea economiei tarii, cea mai mare din lume.

Republicanii sunt in favoarea luarii unor masuri care sa ajute si la reducerea datoriei SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#datorie SUA faliment, #faliment administratie SUA, #Obama datorie SUA , #datorii