Ziare.com

Barroso: Reducerea deficitului bugetar, un mare succes al Guvernului roman

de Camelia Sisea
Luni, 04 Februarie 2013, ora 14:35

   

Barroso: Reducerea deficitului bugetar, un mare succes al Guvernului roman
Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a apreciat eforturile Guvernului din Romania in scopul reducerii deficitului bugetar, considerand rezultatul un "mare succes".

"Am laudat eforturile Guvernului roman de a reduce deficitul bugetar in 2012, este un mare succes avand in vedere situatia economica. L-am incurajat pe premier sa continue aceste eforturi", a spus Barroso, cu ocazia unei intalniri cu premierul Victor Ponta, la Bruxelles.

Bugetul general consolidat a inregistrat anul trecut un deficit de 14,8 miliarde lei, respectiv 2,52% din PIB, usor peste tintele stabilite cu Fondul Monetar International, de 14,66 miliarde lei si 2,4% din PIB. Deficitul bugetar a fost de 4,3% din PIB in 2011.

De asemenea, liderul UE a precizat ca discutiile cu prim-ministrul Romaniei au vizat si absorbtia fondurilor structurale.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

"Am avut o discutie foarte buna in ceea ce priveste fondurile structurale si am mai discutat ca este nevoie de imbunatatirea absorbtie acestor fonduri", a afirmat oficialul.

Premierul Victor Ponta s-a intalnit luni, la Bruxelles, cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso si presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2883 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Știm și evident cunoaștem că...

...mafia guvernelor portocalii a triplat deficitul bugetar cu miliarde de euro...păi,nu trebuia să fure tot ce se putea fura că să cumpere mașini,case,vile,apartamente,piscine,bijuterii...și să-ți burdușească conturile in paradisuri fiscale? Ăh? D'asta a fost triplat deficitul bugetar,unii zice că a fost chiar qvadruplat ....CConturi a arătat că 10 miliarde de euro s-au evaporat in timpul mafiei portocalii...

Viva ilustrul și onorabilul profesor și senator,Voiculesco!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor