Ziare.com

China: Cel mai mare deficit comercial din ultimul deceniu

Luni, 12 Martie 2012, ora 07:37

   

China: Cel mai mare deficit comercial din ultimul deceniu
Datele statistice pe luna februarie arata ca, in aceasta luna, China a inregistrat cel mai mare deficit financiar din ultimii zece ani, in special din cauza cresterii importurilor de petrol.

De altfel, si alte importuri au inregistrat cresteri. Intr-un an, cresterile importurilor totale se ridica la 39,6%, respectiv 145,96 miliarde de dolari, in timp ce exporturile au crescut cu 18,4% respectiv 114,47 miliarde dolari.

Importurile au depasit asteptarile economistilor la cel mult 26% crestere, in timp ce exporturile sunt cu mult sub previziunile lor, care presupuneau o crestere de 28,8%. Se prevedea, pentru luna februarie, un deficit de numai 8,5 miliarde euro, a ajuns insa sa depaseasca 10 miliarde.

Expertii apreciaza ca, totusi, s-ar putea ca luna februarie sa nu fie cea mai semnificativa, dat fiind ca balanta comerciala a fost influentata de sarbatorirea in aceasta luna a anului nou chinzesc, care a impulsionat mult importurile.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In orice caz, deficitul din luna februarie marcheaza o incetinire a inaltelor ritmuri inregistrate in ultimii ani de cea de a doua mare economie a lumii. Economistul chinez Zhiwei Zhang de la Nomura Securities a declarat, de altfel, presei ca incetinirea apare mult mai rapid decat ar fi asteptat-o Guvernul Chinei.

Asa cum comenteaza L'Express , deficitul comercial ar putea determina autoritatile de la Beijing sa-si relaxeze in continuare politica monetara, pentru a spriijini activitatea economica.

In acest timp, exportatorii chinezi resimt puternicul impact al crizei datoriilor din Europa si al curbei lent ascendente cu care evolueaza economia SUA, ambele cu efecte in perspectiva asupra deficitului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1681 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

China

Cred ca ma apuc sa invat limba chineza si poate chiar ma gandesc sa ma mut acolo... aici, in Romanica, sunt hotii la tot pasul, nimeni, nici macar unul dintre parlamentarii nostri dragi, alesi pe spranceana nu se mai satura de furat. De am fi fost in China, de mult ar fi fost executati cu glontul in ceafa, si glontul platit de familie. De aia o duc chinezii bine, ca nu se fura l;a scara asa mare si haotic. Plus ca ei sunt 1 miliard jumate, si fura 20-30 milioane, dintre ei, rstul trag pe branci ca negrii pe plantatie.

 

habar nu ai ce spui

Chiana este dezvoltata numai la rasarit . daca intri in China vei vedea ca sint in Evul mediu ca trai si gindire. Pt 60 % din populatia chinei chibritul este o noutate.
Numai 15 din chinezi sint scuturati si adaptati. Ce vezi tu despre china e numai pe coasta Pacificului. Fabricile lor sint straine , produsele straine . Sint doua chine . Cea buna e mica si nu intri in ea doar stiind limba.

Toarshu IMP_Caesar

Daca iti place in Republica Populara Chineza, de ce nu te cari acolo? Mii de chinezi zilnic vin ilegal in Romania.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor