Deficitul Spaniei mareste sansele de contagiune a crizei

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 18:01
1381 citiri
Deficitul Spaniei mareste sansele de contagiune a crizei

Spania va incerca sa isi reduca deficitul bugetar pana in tintele agreate pentru anul acesta cu partenerii sai europeni, alternativa fiind o crestere a costurilor imprumuturilor, pana la nivelul la care reitereaza situatia din Grecia.

Tinta de deficit pentru 2011 este de 6 procente din PIB, analistii considerand ca deficitul bugetar spaniol nu va cobori sub 7 procente, conform Bloomberg.

Liderii europeni nu au reusit sa inlature cercul vicios in care reducerea deficitului se face prin masuri de austeritate care atarna greu contra cresterii economice ceea ce, mai departe, determina o crestere a dobanzilor pentru finantarea direct din piete. Amplificat, acest mecanism duce la falimentul guvernului respectiv.

FMI estimeaza o crestere economica de doar 0,8 procente anul acesta, considerabil sub nivelul fixat de guvernul spaniol, de 1,3% in 2011, datoria externa a Spaniei ajungand pana la 67 la suta din PIB, dublu fata de nivelul din 2007.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#criza economica, #criza Spania, #deficit bugetar Spania, #contagiune criza Grecia , #deficit bugetar