Europarlamentar: Romania are deficit excesiv pentru ca a avut discotecari la Finante si servitori de infractori ca prim-ministru

Vineri, 14 Februarie 2020, ora 20:46

   

Europarlamentar: Romania are deficit excesiv pentru ca a avut discotecari la Finante si servitori de infractori ca prim-ministru
Europarlamentarul Siegfried Muresan afirma ca declansarea procedurii de deficit excesiv impotriva Romaniei este consecinta "anilor de risipa si de politica fiscala iresponsabila ale guvernelor PSD".

"Romania va avea nevoie de multi ani de guvernare serioasa si responsabila pentru a repara dezastrul lasat de PSD. Trebuie sa nu mai punem niciodata discotecari in functia de ministri ai Finantelor si servitori de infractori in functia de prim-ministru al Romaniei", sustine el.

Siegfried Muresan (PPE / PNL), vicepresedintele Grupului PPE din Parlamentul European responsabil pentru buget, afirma ca raportul Comisiei Europene, publicat ca prima etapa in declansarea procedurii de deficit excesiv fata de Romania, este "consecinta anilor de risipa si de politica fiscala iresponsabila ale guvernelor PSD".

"Timp de 3 ani, cele 3 guverne ale PSD au ignorat toate avertismentele Comisiei Europene si ale Consiliului de Ministri al Uniunii Europene cu privire la deficitul Romaniei, au continuat sa indatoreze tara noastra, au continuat sa cheltuiasca banii romanilor", spune el.

Muresan mentioneaza ca, inca din 2017, Comisia Europeana a atras atentia Guvernului Romaniei cu privire la politicile economice care duc la risipa banului public si la cresterea excesiva a deficitului, insa Guvernul PSD de la acea vreme a ignorat recomandarile Comisiei si a continuat sa se imprumute in numele romanilor.

De atunci, Comisia Europeana si Consiliul UE au transmis in fiecare an cate doua recomandari Romaniei cu privire la reducerea deficitului, si aceste recomandari fiind ignorate de guvernele PSD.

"In toata aceasta perioada am avertizat public de fiecare data guvernele PSD ca, daca ignora regulile europene si nu corecteaza deficitul in crestere, Comisia Europeana si Consiliul UE se vor vedea nevoite sa declanseze procedura de deficit excesiv pentru tara noastra.

Am spus foarte clar ca, daca nu va reduce deficitul, Guvernul PSD va genera instabilitate economica, acest lucru va duce la credite mai scumpe pentru Romania si la pierderea increderii in fata partenerilor internationali.

Romania va avea nevoie de multi ani de guvernare serioasa si responsabila pentru a repara dezastrul lasat de PSD. Trebuie sa nu mai punem niciodata discotecari in functia de ministri ai Finantelor si servitori de infractori in functia de prim-ministru al Romaniei", sustine Muresan.

Comisia Europeana (CE) a anuntat ca a adoptat un raport privind Romania, care analizeaza in ce masura tara respecta criteriul deficitului bugetar prevazut de tratat. Deschiderea unei proceduri de deficit excesiv este justificata, potrivit raportului.

Comisia Europeana anunta ca va declansa procedura de deficit bugetar excesiv in cazul Romaniei

Citu: Raportul Comisiei Europene se refera la 2019. Daca guvernele PSD ar fi luat masuri, nu ne-am fi aflat aiciUrmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 5438 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
romania are deficit excesiv pt ca:
1-plateste 4 miliarde de euro pensii speciale ,2-- Pt ca Securisto-SRI-ul are buget de 33 de ori mai mare ca Germania (in procente din PIB), avem cel mai scump serviciu secret din lume---3-PSD-ul a marit salariile fara a avea vreo acoperire in productivitate, eficienta ----4-pt ca multitinationalele angajeaza doar IT-sti pt a nu plati impozite, isi externalizeaza profitul si 40% di angajatii lor sunt contractuali avand PFA-uri pt a-si deduce impozitele-----5 avem printre cele mai mari cheltuieli cu apararea de 2.5 ori mai mari decat Germania ------6 PSD-ul a cheltuit enorm cu mituirea admnistratiei pt a "cumpara pri intermediari voturi" (au marit salariile incat un primar dintr-o primarie amarata poate castiga dublu sau chiar de 25 de ori mai mult comparativ cu un primar din Germania.....au virat bani pt proecte de infrastructura existente doar pe hartie)....Si Partidul Securist Liberal apeleazala astfel de practici insa intr-o masura mult, mult mai mica .....a

un calcul al risipei 4 miliarde pensii (speciale , de serviciu sau cum isi mai zic) 0.5 miliarde bugetul securistilor peste ceea ce ar oferi Germania in locul nostru salariile nesimtite (judecator 7 mii euro mediu politisti:bani haine, bani de concediu, bani de chirie sau rata, norma de hrana) per total 1,6 miliarde multintionalele -bancile-energia ar trebui sa plateasca cu -0.8-1 miliarde impozit....armata cheltuie vreo 2 miliarde peste ceea ce ar cheltui Germania in locul nostru....pomenile ctre primarii 600 milioane....daca am da la sanatate 2 miliarde --si marirea pensiilor care sunt mai mici de 2000 pana la acest prag adica inca un miliard am avea calculul ....4+0,5+1,6+o,8+2+0,6-2-1=6,5 ar fi 3% din PIB deficitul ar ajunge la o valoare de 1,8% ceea ce e oricum mai acceptabil
oetzi
rank 5
psd-ul cu mafiotul dragnea si discotecarul si celelalte anomalii
supersonice sa plateasca ! Trebuie pusi la plata , bugetul psdului redus la zero, tagma de farisei incurabila, diletanta si lipsita de orice bun simt, capacitate operationala si profesionala sa fie pusi la index: sa li se confiste averile si trimisi langa tatucul lor de suflet marele Penal di teleorman draknea !
raulbaal
rank 5
Discoteca ati facut voi ,in Parlamentul european si ati cantat
muzica altora ,bai malagambistilor!
MosGerila
rank 5
Asa este!
Cum scrie/spune domnul Muresan.
florescujohn
rank 3
Deficitul e datorat investitiilor masive
Psd a construit 8 spitale municipale, mii de km de autostrazi, a marit pensiile speciale ca beneficiarii nu au avut timp sa plateasca contributii pentru ca s-au pensionat la 40 de ani si dupa aia s-au re-angajat la guvern pentru ca se plictiseau acasa.
tinerii nu au decit sa emigreze.
Gile
rank 5
Interesant
https://dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/nimeni-nu-i-vinovat-toti-sintem-vinovati?fb_comment_id=2545119258883957_2551900444872505
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor