Florin Citu (PNL): Dragnea dezinformeaza. Institutiile internationale estimeaza pentru Romania un deficit de 3,5% - 4% din PIB

Marti, 18 Iulie 2017, ora 19:32
3063 citiri
Florin Citu (PNL): Dragnea dezinformeaza. Institutiile internationale estimeaza pentru Romania un deficit de 3,5% - 4% din PIB
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorul PNL Florin Citu il acuza pe liderul PSD Liviu Dragnea ca dezinformeaza, deoarece nu a prezentat cea mai importanta estimare a institutiilor internationale referitoare la Romania, si anume deficitul bugetar, care a fost estimat pentru anul acesta intre 3,5% si 4%.

"Cea mai importanta estimare, deficitul bugetar. Toate aceste institutii, fara exceptie, estimeaza un deficit bugetar intre 3,5% si 4% din PIB pentru 2017. Dragnea si PSD se jura ca nu o sa fie depasit deficitul bugetar de 2,99% din PIB.

Cu toate aceastea, uita sa prezinte aceasta comparatie intre cifrele PSD si institutiile internationale (...) Dragnea si PSD dezinformeaza. De data aceasta este vorba despre estimarile institutiilor internationale. Dragnea si PSD prezinta o singura cifra, cresterea economica, si ignora celelalte cifre din rapoartele acestor institutii", a scris Florin Citu pe Facebook.

Senatorul liberal explica faptul ca institutiile internationale citate de PSD confirma un deficit bugetar de peste 4% in 2018 si o crestere economica in jur de 3,5%, in contradictie cu cifrele prezentate de Liviu Dragnea, conform caruia deficitul pentru anul viitor va fi de 2,9%, iar cresterea economica de peste 5%.

"Acum vedeti de ce PSD nu spune nimic de alte cifre si se uita doar la cresterea economica? Institutiile internationale confirma dezastrul prezentat de mine din primul moment in care am vazut ca vor sa implementeze programul de guvernare. Mai trebuie spus un lucru.

Toate aceste institutii estimeaza ca in 2017 Romania intra din nou in procedura de deficit excesiv. Abia am iesit in 2013 dupa sacrificii foarte mari. Armele preferate ale PSD, dezinformarea si propaganda, nu pot sa mai mascheze mult timp dezastrul in care au aruncat economia Romaniei", a mai scris Citu pe Facebook.

Liberalul mai spune ca demiterea sefului ANAF trebuie urmata de demiterea ministrului Finantelor si stoparea implementarii programului de guvernare.

PSD a anuntat marti, intr-un comunicat de presa, ca agentiile internationale de evaluare financiara si-au rectificat prognozele privind Romania, iar social-democratii constata "cu satisfactie" ca acestea indica cifre foarte apropiate de valorile estimate in programul de guvernare.

Purtatorul de cuvant al PSD, Adrian Dobre, a subliniat faptul ca tara noastra se va incadra in tinta de deficit bugetar de maxim 3%, iar masurile care vor fi luate vor creste gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Florin Citu deficit bugetar Tudose, #estimari institutii internationale deficit bugetar , #deficit bugetar