FMI accepta un deficit de maxim 7% din PIB pentru Romania

Sambata, 08 Mai 2010, ora 17:22
1227 citiri
FMI accepta un deficit de maxim 7% din PIB pentru Romania

Membrii Fondului Monetar International au acceptat ca Romania sa aiba un deficit de maxim 7% din PIB anul acesta, fata de limita de 5,9% stabilita anterior.

Primul-ministru Emil Boc impreuna cu membrii Cabinetului au avut, sambata, la Palatul Victoria, o intalnire cu reprezentantii Fondului Monetar International si cu cei ai Comisiei Europene.

Temele abordate au vizat masurile care vor fi cuprinse in scrisoarea de intentie la acordul stand-by cu FMI.

Punctele centrale ale documentului, care cuprind masurile deja anuntate, vor conduce la un deficit bugetar de sub 7% din produsul intern brut (PIB), mai mic decat cel inregistrat anul trecut, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Discutiile dintre membrii Cabinetului si reprezentantii organismelor

internationale de finantare vor continua duminica, pentru finalizarea scrisorii de intentie.

Seful Executivului va face duminica dupa-amiaza, o declaratie oficiala de

presa la Palatul Victoria.

FMI a parasit Guvernul dupa o ora si e de acord cu masurile lui Boc

Membrii Guvernului au inceput sambata, la ora 15.00, negocierile cu delegatia Fondului Monetar International. Reprezentantii Guvernului au sosit la Palatul Victoria incepand cu ora 13.00, primul venit fiind premierul Emil Boc. Intalnirea a avut loc cu usile inchise.

Duminica, delegatia FMI are programate intalniri cu seful Senatului Mircea Geoana, dar si cu liderii Opozitiei, Victor Ponta si Crin Antonescu.

Din delegatia FMI - CE vor face parte Jeffrey Franks - seful misiunii FMI, Tony Lybek - reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria si reprezentatul CE - Fabienne Ilzkovitz.

Reprezentantii Fondului Monetar International, alaturi de cei ai Comisiei Europene (CE) si Bancii Mondiale, vor face o declaratie publica, cu privire la rezultatul negocierilor avute cu Guvernul Romaniei, luni, la ora 9.30, anunta FMI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#FMI deficit bugetar, #FMI accepta deficit , #deficit bugetar
Comentarii
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
Cred ca Isarescu e in al noulea cer !