Ziare.com

FMI: O tinta rezonabila de deficit bugetar ar fi intre 3 si 4% din PIB

Sambata, 07 Noiembrie 2009, ora 12:32

   

FMI: O tinta rezonabila de deficit bugetar ar fi intre 3 si 4% din PIB
Deficitul bugetar al Romaniei in 2011 ar putea cobori cu inca "unul-doua puncte procentuale fata de 2010", cand este programat la 5,9% din PIB, plasandu-se astfel "undeva intre 3 si 4% din PIB", afirma seful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

"O tinta rezonabila pentru 2011, daca tinem cont de cea de 5,9% din PIB in 2010, ar putea fi intre 3 si 4% din PIB. Cred ca deficitul bugetar in 2011 trebuie sa coboare cu inca 1-2 puncte procentuale fata de anul precedent", a spus Franks, vineri seara, la The Money Channel.

Initial, Romania se angajase sa reduca deficitul bugetar sub 3% din PIB in 2011, in vederea adoptarii euro la orizontul lui 2014.

Pentru acest an, tinta de deficit bugetar este fixata la 7,3% din PIB, insa nivelul efectiv este estimat la 7,8% din PIB.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Tot in privinta dezechilibrului bugetar in acest an, Franks a spus ca ar constitui o problema serioasa depasirea semnificativa a tintei asumate de autoritatile romane.

"Daca deficitul ajunge la 9-10% din PIB in 2009 ar fi rau. Nu as declara acordul cu FMI mort, insa ar fi o problema", a mentionat reprezentantul Fondului Monetar International.

Sursa: rNews

Articol citit de 721 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

mai FMI

...noi avem alegeri azi maine , nu avem timp de iesit din criza!

 

Incapacitatea de plati

Se va instala in Februarie 2010. 1 EURO=5RON. Depozitele in banci vor fi inghetate.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor