Germania reduce cheltuielile, in ciuda cresterii economice

Marti, 17 August 2010, ora 19:17
1254 citiri
Germania reduce cheltuielile, in ciuda cresterii economice
Foto: Daylife

Cancelarul german, Angela Merkel, a anuntat ca nu renunta la planul de reducere a cheltuielilor bugetare, in ciuda cresterii economice de 2,2 la suta in trimestrul al doilea.

"Consolidarea bugetului este prioritatea noastra", a declarat un purtator de cuvant al Angelei Merkel, citat de Financial Times.

De altfel, multi economisti estimeaza o crestere a produsului intern brut de 3 la suta, pe intreg anul, dublu fata de estimarea guvernului din luna aprilie, de 1,4 la suta.

Germania s-a numarat printre tarile care au majorat taxele, iar, in luna noiembrie, se estimeaza un surplus de 10 miliarde de euro, din care jumatate vor merge la bugetul Guvernului. Cu toate acestea, Merkel nu are de gand sa miscoreze taxele si impozitele inca, in ciuda unui conflict pe aceasta tema cu ministrul de Externe, liderul Partidului Democratii Liberi.

Proiectul de reducere a cheltuielilor vizeaza economisirea a 80 de miliarde de euro, pe parcursul a patru ani. In program sunt incluse modificari ale sistemului de ajutoare sociale si reducerea bugetului Armatei.

Unul din motivele pentru a renunta la planul de reducere a cheltuielilor este si teama oficialilor germani ca recentele cresteri in domeniul exporturilor, investitiilor si consumului nu se vom mentine pe o perioada mai lunga. Berlinul ar trebui sa publice o noua estimare pentru cresterea economica in luna octombrie.

Totusi, rezultatele bune au redus deja estimarea pentru deficitul bugetar din 2010 de la 80 de miliarde de euro la 65 de miliarde de euro.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#reducere cheltuieli Germania, #Angela Merkel reducere cheltuieli, #crestere economica Germania , #deficit bugetar
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Ca sa vezi! Germania vrea sa-si reduca deficitul bugetar de la 80miliarde de Euro la 65miliarde de Euro desi are o crestere economica de mai mult de 2,2%. De ce oare? Sa fie aceste masuri normale si pentru Romania?