Guvernul vrea un deficit bugetar mai mare in primele doua trimestre din 2011

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 23:56
1168 citiri

Ministerul Finantelor a cerut Fondului Monetar International sa permita un deficit bugetar mai ridicat in primele doua trimestre din acest an, astfel incat sa poata fi realizate investitiile, potrivit ministrului Gheorghe Ialomitianu.

Pentru acest an, Romania si Fondul Monetar International au stabilit o tinta de deficit bugetar de 4,4 la suta din produsul intern brut.

Pentru primul trimestru, ministerul a cerut o tinta de de deficit de 8 miliarde de lei, a declarat, luni, ministrul Finantelor, citat de Ziarul Financiar.

De altfel, Romania a reusit sa obtina un deficit bugetar sub nivelul maxim impus de FMI pentru 2010, de numai 6,6 la suta din produsul intern brut, fata de 6,8 la suta.

In total, pe 2011, deficitul bugetar poate ajunge la nivelul maxim de 24 de miliarde de lei, conform intelegerii cu institutia financiara internationala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#deficit bugetar 2011, #Gheorghe Ialomitianu deficit bugetar , #deficit bugetar
Comentarii
Poza coltunimari
coltunimari
rank 5
da,am auzit ca fac angajari de la inceput de an.........
Poza Neutron
Neutron
rank 5