Ziare.com

Moody's vede un deficit bugetar de 7,7% din PIB pentru Romania

Miercuri, 26 August 2009, ora 08:18

   

Moody's vede un deficit bugetar de 7,7% din PIB pentru Romania
Moody's sustine ca deficitul bugetar al Romaniei va fi peste noua tinta fixata de Guvern cu FMI, de 7,3% din PIB, anticipand un nivel de 7,7% din PIB, intrucat autoritatile romane "au obiceiul" de a rata obiectivele stabilite pentru acest indicator.

"Moody's considera ca este probabil ca deficitul bugetar sa se situeze peste noua tinta fixata de Guvernul Romaniei cu FMI. Romania are obiceiul de a rata tintele de deficit public si pare greu de crezut ca anul acesta sa fie o exceptie", a declarat Kenneth Orchard, analist al agentiei de rating, pentru Mediafax.

Ulterior, el a precizat ca agentia estimeaza pentru acest an un deficit bugetar de 7,7% din PIB si de 5,6% in 2010.

In luna iulie, Moody's a revizuit proiectia privind deficitul bugetar din acest an, de la 5,1% din PIB la 6%. Totodata, agentia plasa la 4% din PIB estimarea referitoare la deficitul din 2010.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Fondul Monetar International a fost de acord cu cresterea tintei de deficit bugetar pentru 2009 la 7,3% din PIB, de la proiectia anterioara de 4,6% din PIB, negociata in martie.

Moody's este singura mare agentie de rating internationala care mai acorda Romaniei calificativ cu recomandare de investitii, dupa ce Fitch si Standard & Poor's au retrogradat Romania in toamna anului trecut la nivelul speculativ (junk).

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 789 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

2010: anul revenirii din criza?

Nimeni nu a prevazut intensitatea crizei care in ultimii doi ani a ravasit finantele mondiale. Mecanismele, cauzele si efectele predictibile pe termen lung ale acesteia formeaza inca obicetul unor ample dezbateri internationale. Bloombiz.ro

 

Romanii, criza financiara si agentiile de rating

In Germania, la emisiunea PlusMinus, activitatea agentiilor de rating americane a fost catalogata neobiectiva si dezavantajoasa pentru multe tari si economiile acestora. S-a propus de asemenea infiintarea unei agentii de rating europene, care sa monitorizeze activitatea economica pe continent.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor