Predoiu: Ponta si Valcov au jucat o "comedie" a reducerii deficitului

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 23:36
3290 citiri
Predoiu: Ponta si Valcov au jucat o "comedie" a reducerii deficitului

Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, ii acuza pe prim-ministrul Victor Ponta si pe ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, ca au jucat o "comedie" a reducerii deficitului, dar si ca bugetul pe 2015 va fi "al stagnarii si supravietuirii economice".

"Ponta si Valcov au mintit din nou. Au jucat o 'comedie' a reducerii deficitului. Analizand declaratiile lor publice, rezulta, la o privire atenta si o citire printre randuri, ca FMI nu a cerut oficial nicio reducere de deficit sub 1% din PIB", a scris pe Facebook Catalin Predoiu.

Marti, Darius Valcov a explicat cum au reusit specialistii Guvernului sa convinga FMI sa accepte un proiect de buget pe 2015 bazat pe un deficit de 1,83% din PIB.

Nivelul este mai mare decat cel vehiculat initial, de 1,4%, si considerabil mai ridicat decat a cerut delagatia Fondului Monetar, in timpul negocierilor, de 0,9%, solicitare catalogata drept inacceptabila de catre Executiv.

Cum a convins Guvernul FMI sa accepte deficitul de 1,83%: Negocierile au fost dure!

"Pentru mine e limpede ca premierul Ponta si ministrul Valcov au simulat un asa-zis conflict legat de deficitul 'impus' de FMI, pentru a parea in ochii opiniei publice ca au rezolvat o problema. De fapt, adevarata problema este aceea ca Guvernul Ponta nu ofera politici de dezvoltare sustenabila pe termen lung a economiei", a spus Predoiu, referitor la aceste negocieri.

FMI si Guvernul au ajuns la un consens pe deficitul bugetar

"Ponta va veni in Parlament cu un buget al stagnarii si supravietuirii economice, nu cu un buget de dezvoltare. Voi reveni cu o analiza mai detaliata asupra problemelor nerezolvate de Guvernul Ponta, acum ca discutiile cu FMI s-au incheiat si am toate informatiile", a mai notat Catalin Predoiu.

Citeste si:
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Conducerea PNL se reuneşte, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei vor fi aleşi secretarul general al partidului,...
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...