Record in Germania: Locomotiva Europei ia avant, insa SUA vad un pericol

Joi, 09 Iulie 2015, ora 16:17
5460 citiri
Record in Germania: Locomotiva Europei ia avant, insa SUA vad un pericol

Exporturile au atins un nivel urias in Germania, comparativ cu importurile, astfel ca excedentul comercial al acestei tari a ajuns la cea mai mare valoare inregistrata vreodata.

E vorba de o cifra de 22,8 miliarde de euro, valabila pentru luna mai, informeaza Market Watch.

In aprilie, excedentul comercial a fost de 21,5 miliarde de euro.

Biroul de statistica din Berlin centralizeaza aceste date din 1991, iar nivelul inregistrat a cincea luna din 2015 este cel mai mare de atunci si pana acum.

De asemenea, analistii consultati de Wall Street Journal nu au anticipat ca va fi vorba de un record. Media estimarilor acestora a fost de 20,3 miliarde de euro.

Exporturile germane au urcat in mai cu 1,7% fata de luna precedenta, in timp ce importurile au avansat cu 0,4%.

Valoarea exporturilor totale a ajuns la 102,1 miliarde de euro in luna mai, cu mult peste 92,7 miliarde de euro in aceeasi perioada a anului 2014.

SUA vede un pericol in excedentul comercial al Germaniei

In aprilie 2015, fostul presedinte al bancii centrale americane, Ben Bernanke, a publicat un editorial in care explica motivele pentru care ele crede ca excedentul comercial al Germaniei pune in pericol intreaga Europa.

Germania pune in pericol restul Europei (Grafice)

"Intr-o lume care inregistreaza o crestere lenta si se confrunta cu o cerere anemica, surplusul comercial al Germaniei este o problema. Cateva state membre ale zonei euro se afla intr-o recesiune adanca, au o rata a somajului ridicata si nu au spatiul fiscal necesar pentru a creste nivelul cheltuielilor sau pentru a reduce taxele, ca sa stimuleze cererea interna.

In ciuda semnalelor pozitive venite din SUA, cresterea este slabita atat in interiorul, cat si in afara zonei euro. Faptul ca Germania vinde mai mult decat cumpara de la vecinii sai si de alte tari din lume conduce la reducerea productiei si la un declin al angajarilor in celelalte natiuni", atragea atentia Bernanke.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#excedent comercial Germania, #record excedent comercial Germania, #record exporturi Germania, #exporturi Germania , #deficit bugetar
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Cine-i harnic si munceste, are tot ce vrea!