Siegfried Muresan: Dupa 6 luni de guvernare PSD-ALDE, investitiile s-au redus la jumatate, deficitul s-a dublat

Miercuri, 26 Iulie 2017, ora 21:02
5186 citiri
Siegfried Muresan: Dupa 6 luni de guvernare PSD-ALDE, investitiile s-au redus la jumatate, deficitul s-a dublat
Foto: Facebook/Siegfried Muresan

Europarlamentarul Siegfried Muresan afirma ca, dupa cum arata datele Ministerului Finantelor Publice, prezentate marti, in primele sase luni de guvernare PSD - ALDE investitiile s-au redus la jumatate, iar deficitul bugetar s-a dublat.

"Veniturile la buget au crescut cu 8,8 miliarde de lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cu toate acestea deficitul bugetar aproape s-a dublat, de la 3,9 miliarde de lei, la 6,3 miliarde de lei.

Bani risipiti pe cheltuieli iresponsabile, nesustenabile economic, in timp ce cheltuielile cu investitiile, adica cele care contribuie la crearea de locuri de munca si la intarirea economiei pe termen lung, s-au redus la aproape jumatate in primele sase luni, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, de la 11 miliarde lei la 6 miliarde de lei.

Toate acestea in conditiile in care economia Romaniei are nevoie de investitii in valoare de 237 de miliarde de dolari pana in 2040, conform unui studiu publicat ieri de Global Infrastructure Hub (GIH) ", sustine Siegfried Muresan, intr-un comunicat de presa.

Eurodeputatul arata ca un prim esec al guvernarii PSD - ALDE il reprezinta cresterea deficitului.

"Cresterea deficitului inseamna ca Guvernul s-a indatorat, in numele romanilor, cu peste 6 miliarde de lei, in doar jumatate de an, bani pe care trebuie sa ii dam inapoi la un pret mai mare si, cel mai probabil, intr-o perioada mai grea decat acum, cand avem crestere economica si nu era nevoie sa ne indatoram.

Guvernele responsabile reduc deficitul si intaresc economia in perioada de crestere economica, Guvernul PSD - ALDE a facut exact pe dos, a angajat cheltuieli populiste, nesustenabile. (...)

Cresterea deficitului inseamna si ca Romania risca declansarea procedurii de deficit excesiv de catre Comisia Europeana, care prevede, printre sanctiuni, amenzi usturatoare pentru tara noastra, modificarea politicii de imprumut din partea Bancii Europene de Investitii si poate duce pana la suspendarea platilor din fondurile europene structurale si de coeziune", explica Muresan.

El adauga ca "al doilea mare esec al guvernarii" il reprezinta "reducerea la jumatate a cheltuielilor cu investitiile".

"Ne poate spune actualul prim-ministru Mihai Tudose, fost ministru al Economiei in prima jumatate a anului, cum va reusi Guvernul sa cheltuiasca 39,4 miliarde de lei pe investitii in 2017, asa cum a promis la inceputul anului, daca in primele sase luni a cheltuit mai putin de o sesime din suma? Probabil va face o noua promisiune desantata marca PSD - ALDE", declara Muresan.

Citeste si:

Eveniment Quarterly Report

Nori negri asupra economiei europene: Managerii din economia reală anunță recesiunea ca sigură în 2023
Nori negri asupra economiei europene: Managerii din economia reală anunță recesiunea ca sigură în 2023
Economia zonei euro se va contracta probabil în trimestrul trei și nu va reveni prea curând pe creștere, apreciază managerii de achiziții chestionați în indexul PMI calculat de S&P Global....
Măsuri fiscal-bugetare 2023: Impozitul de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor. În ce condiții se impune și cum se va calcula
Măsuri fiscal-bugetare 2023: Impozitul de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor. În ce condiții se impune și cum se va calcula
Printre primele dispoziții ale proiectului de Lege privind măsurile fiscal-bugetare se numără un impozit minim de 1% din cifra de afaceri pentru întărirea disciplinei fiscale care să asigure...
#Siegfried Muresan cheltuieli investitii PSD, #Siegfried Muresan deficit dublu, #dublare deficit Romania, #guvern cheltuieli iresponsabile Siegfried Muresan , #deficit bugetar