SUA: 1.290 de miliarde de dolari deficit in 2010

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 15:38
900 citiri
SUA: 1.290 de miliarde de dolari deficit in 2010
Foto: Arhiva

Guvernul SUA va raporta pentru al doilea an consecutiv un deficit de peste 1.000 de miliarde de dolari. Acest lucru cu siguranta va influenta alegerile.

Administratia lui Obama va raporta ca deficitul bugetar a depasit pentru al doilea an consecutiv pragul de 1.000 de miliarde de dolari, alimentand Opozitia care critica cheltuielile guvernului, chiar inainte de alegerile ce vor avea loc in noiembrie, scrie AP, potrivit Rawstory.

Biroul Congresului pentru Buget estimeaza ca deficitul bugetar pentru anul 2010, care s-a terminat pe 30 septembrie, va fi de aproximativ 1.290 de miliarde de dolari, cu 125 de miliarde mai putin decat in 2009.

Aceste deficite au devenit o problema pentru democrati, in acest an electoral, concentrat pe economia slaba.

Republicanii s-au folosit de stimulul economic in valoare de 814 de miliarde de dolari, si de ajutorul acordat Wall Street, in valoare de 700 de miliarde de dolari, pentru a-l prezenta pe Obama si partidul sau ca mari cheltuitori.

Democratii spun ca recesiunea ar fi fost si mai dura daca guvernul nu intervenea. Ambele partide recunosc ca aceste deficite dau batai de cap politicienilor, indiferent de gruparea din care fac parte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#SUA deficit 2010, #economie SUA , #deficit bugetar
Comentarii
Poza Dick-Dubya
Dick-Dubya
rank 1
D-ule Remus Curt, indraznesc sa fac o recomandare ( tinand cont de nivelul de cultura al poporenilor ) : cand scrieti despre un fenomen economic, nu ar strica sa-l definiti mai intai !