Ziare.com

UE, FMI si BM au decis: deficitul Romaniei pe 2010, 7,3% din PIB

Marti, 11 Mai 2010, ora 08:57

   

UE, FMI si BM au decis: deficitul Romaniei pe 2010, 7,3% din PIB
Misiunea comuna in Romania a Comisiei Europene (CE), Fondului Monetar International (FMI) si Bancii Mondiale (BM) a convenit cu autoritatile de la Bucuresti sa se incadreze intr-un deficit bugetar de 7,3% din produsul intern brut (PIB) in 2010, potrivit standardelor europene ESA95.

In standarde romanesti, oficialii romani s-au angajat sa se incadreze intr-un deficit bugetar de 6,8% din PIB in acest an, astfel incat sa primeasca si urmatoarele transe din imprumutul de aproape 20 miliarde euro convenit cu institutiile financiare internationale.

"O astfel de consolidare este necesara pentru a pune finantele publice ale Romaniei pe baze solide, creand in acelasi timp conditiile necesare pentru o redresare sustenabila a economiei", se arata in comunicatul comun al celor trei institutii transmis la finalul misiunii comune in Romania.

O misiune comuna a Comisiei Europene, FMI si Bancii Mondiale s-a aflat la Bucuresti de pe 26 aprilie pana pe 10 mai, pentru a evalua gradul de conformare a Romaniei la cerintele programului multilateral de sprijin.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Misiunea Comisiei Europene, condusa de Matthias Mors, director de afaceri economice si financiare din directia generala (ECFIN) si Fabienne Ilzkovitz, sef de unitate in ECFIN, a concluzionat provizoriu ca, luand in considerare reducerile de cheltuieli suplimentare anuntate de autoritatile romane, conditiile de acordare a imprumutului de la UE au fost indeplinite in mare parte.

Evaluarea pozitiva a programului va fi raportata la Bruxelles. Scrisoarea suplimentara de intentie, ce va contine si noile masuri anuntate de Guvernul Romaniei si convenite cu UE, FMI si BM, va fi semnata in iunie 2010, dupa ce va primi decizia favorabila din partea Comisiei si dupa consultarea statelor membre ale UE, se mai arata in comunicatul publicat pe pagina de internet a Comisiei Europene.

Sursa: rNews

Articol citit de 1724 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nu se mai zice PIB,

Se zice PIS,adica Produsul Industrial Strain

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor